Rötuş Boya Yaptırmak Doğru mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oguzedr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oguzedr

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar küçük çiziklere ve taş vuruğu olan minik yerlere rötuş boya yaptırmak doğru mudur? eğer yapılabiliyor ise kaliteli bir şekilde nasıl yaptırılmalıdır?

Rötüş yapmaktan başka çare mi var? Benim yöntemi anlatayım.

1) Önce çizik yada taş izi olan yeri silip temizliyoruz sonra pastayla hafif hafif ovuyoruz ve tekrar siliyoruz.

2) Rötüş boyasıyla kulak çöpü ya da kürdan ucuyla dokunduruyoruz ve 15-20 saniye bekleyip kuruduktan sonra tekrar pastayla hafif hafif ovarak dış kısıma taşmış boya fazlalıklarını alıyoruz.

3) Sonra bezle tekrar silip son olarak cilayı atıyor ve parlatıyoruz.

Bu şekilde çizik ya da taş izi olan yerin sadece içi yani kendisi doldurulur ve görüntü %90 düzeltilir. Hem pratik hemde güzel bir yöntem benim için.

Kolay gelsin :)

Komple çizik yeri boyatmak gibi bir niyetiniz yoksa rötuş tek seçenek, eğer yapmazsanız korozyon başlayacaktır, kısa süre içinde yaptıramayacaksanız en azından araba renginde oje bulup sürmek bile faydalı olur.

arkadaşlar arka tamponun stop lambasıyla birleştiği bölgede 1-2 cantim çapında paslanma farkettim serviste rötuş yaptırsam faydalı olurmu?yani boya atması yapar mı yada alttan paslanmaya devam eder mi?saygılar

Son düzenleme:
arkadaşlar arka tamponun stop lambasıyla birleştiği bölgede 1-2 cantim çapında paslanma farkettim serviste rötuş yaptırsam faydalı olurmu?yani boya atması yapar mı yada alttan paslanmaya devam eder mi?saygılar

Paslanma başlamışsa rötüş çare olmaz. Paslı bölge iyice zımparalanmalı, üstüne antipas çekilmeli. Buda malesef kaportacıda yapılacak bir iş. Paslı bölgenin üzerine rötüş yaparsanız, pas kanser gibidir ve yayılır.

Paslanma başlamışsa rötüş çare olmaz. Paslı bölge iyice zımparalanmalı, üstüne antipas çekilmeli. Buda malesef kaportacıda yapılacak bir iş. Paslı bölgenin üzerine rötüş yaparsanız, pas kanser gibidir ve yayılır.
Teşekkürler Tolga Bey,bu hususa dikkat edecem.acaba komple korozyon önleme olayı var mı?

Teşekkürler Tolga Bey,bu hususa dikkat edecem.acaba komple korozyon önleme olayı var mı?

Metal aksam olduğu için çizikler sonrası zamanında müdahale edilmezse paslanma kaçınılmazdır. Yapılacak en mantıklı şey, çiziği, dış etkenlere maruz kalmadan olabildiğince çabuk rötuş ile kapatmaktır.

Geri