Rot Kolu değiştireceğim,Fikirleriniz...

seyyahfrm

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracımı rot-balans ayarına götürdüğümde usta rot kollarında sorun var değiştir ondan sorna yapalım ayarlarını dedi,Bunun üzerine aksaraydan 2 adet Delphi marka Astra H rot kolu aldım marka araştırması yapmaksa alırken aklıma geldiğinden almış bulundum.şimdi öncelikle Delphi iyimidir rot kolunda değiştirmemi tavsiye ederseniz hangi marka almamı önerirsiniz.Birde rot kolunun arızalı olması aracın bildiğim kadarı ile sağa sola çekmesine neden oluyormuş fakat benim arabada düz yolda giderken bişey yok ama yoldaki ufak bir çizgi yada eğimde ani bir şekilde yön değiştiriyor bu rot kolundanmıdır ?

Evet rot kollarındandır. Ben de de aynı problem vardı. Bende ses çok fazla idi. stabilizede taktak sesler geliyordu ki benim ileri düzeyde bozuktu. Epey bindim öyle. Marka olarak delphi iyidir. Ben TRW Lucas aldım. TRW avrupa arabaların yüzde 90 ınına direksiyon sistemi üreten bir alman firması. Almadan önce epey araştırmıştım. Fakat delphi de iyidir. O da alman zaten. Rot kollarını değiştirmeden Rot ayarı yapılmaz demiş senin ustan en azından... :D benim usta sagolsun yaptı rot ayarını biz tabi bilmiyorduk o zaman sonra aldı parasını 2 ay sonra değişince rot kollarını tekrar rot ayarı yapmak zorunda kaldık tekrar para verdik. İnsaflıymış senin usta....

Ustan teşhisi koymuş.
Sizde uygun parçayı almışsınız,düşünmeden taktır kullan. Hayırlı olsun.;)

Bugün rot kolunu değiştirttim değişimden sonra direksiyonda aslında tamda istediğim sertlik vardı,ordan rot balans ayarı yaptırmaya götürdüm aracı işlem yapıldıktan sonra eskisi ile çokta bir fark göremedim ekstradan hafif sola çekiyor bunu kafaya takmıyorumda direksiyonun bu kadar yumuşak olması rahatsı edici oluyor malum istanbulda dümdüz yol nerdeyse yok gibi her eğimde direksiyonun sağa sola yalpalaması anormal geliyor bana sizde durum nedir acaba arkadaşlar,tek elim direksiyondayken bile hafif sarsıntılarda direksiyon sağa sola dönecek gibi oluyor bu aracın hepsinde böylemi bu durum.cevaplarınızı bekliyorum....

okadar hassas olmaması lazım birde rot ayarı yapılan araba sağa veya sola çekiyorsa başka sorun var demektir
Düzelmeyecek kadar bi sorun Olabilir veya rot ayarı olmamış dır
bence bunu ustana söyle niye sağa çekiyor diye

Bu sabah ustaya tekrar goturdum aracı oncelikle direksiyondaki sallantının lastiklerden kaynaklandığını soyledi lastikler biraz eski sertleştiği için yapar dedi.sol cekmesi ile ilgilide yapılan işlem soldaki lastiği sağa sadakinide sola taktı 1 hafta 10 gun kullan tekrar değiştireceğiz ondan sonra duzelir dedi...

Bu arada az önce bir arkadaşla konuştuk ondada caddy var oda aks başlarından yada direksiyon kutusundan olabilir dedi.Ondada aynı durum olmuş aks başlarını sıktı filan bişeyler yaptı usta ondan sonra duzeldi dedi..Bir fikriniz varmı acaba arkadaşlar.

Geri