Rolanti Yardim!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan akın27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

akın27

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam arkadaşlar.Yaklaşık 1 ay kadar önce,zamanında düzensiz bağlandığı ve gözüme çirkin göründüğü için lpg hortumlarını düzelttirdim(Voltran sıralı sistem).Ancak o günden sonra rolanti sorunu yaşıyorum.Lpg ustasına gittim baktı tekrar ayar yaptı bi dene dedi.Servise gittim rolanti ayarlayıcısının temizlenmesi gerek dedi temizlediler sorun aynı.Ayarlayıcıyı değiştirmek gerek diyolar ama forumda bi konu dikkatimi çekti.Aynı sorunu yaşayan bi arkadaş,voltran marka lpgsinin şase sorunu olduğu için rolanti ayarında problem yaşadığını belirtmiş.Aynı şey bendede olabilirmi,yani hortumları düzelttikten sonra şase yapıp rolantimi bozabilirmi?Boşu boşuna ayarlayıcıya para vermeyelim!!

Sorun rölanti ayarlayıcısındadır.

rölanti sorunu bende de var.aslında tabiki rölanti ayarlayıcısı boğaz kelebeği egr valfi vs.parçalardan da kaynaklanıyor olabilir fakat sıralı sistem kullanan arkadaşların şikayetleri genelde ortak bende dahil.ustalar bu konuya bi el atarsa seviniriz sorunun kaynağı tesisatın montaj şekliyle yani hortumların kabloların nasıl bir düzen içinde bağlanması gerektiğiyle alakalı olabilir mi acaba.ustalardan yardım bekliyoruz bu konuda

Rolanti ayarlayıcı zaten bildiğimiz bi ihtimal,peki şase olayına ne diyosunuz.

şase konusunda bilgim yok fakat aracınız benzinde bu sorunu çıkarmıyorsa sorun bende de olduğu gibi montajdan kaynaklandığını düşünüyorum.bu konuda da forumdaki ustalarımızın yardımına ihtiyacımız var çünkü arabamı götürdüğüm hiç bir usta bulamıyor sorunu.mesela gaz hortumlarının gereğinden uzun olması bile performansı etkiliyor

Tolga kardeş benimde aklıma takılan bu konuydu zaten.Forumda rolanti sorunlarını aratırken karşıma bu konu çıktı ve aklıma takıldı.Sorun rolanti ayarlayıcısı diyosun ama çok alakasız bişey çıkabiliyor!!Daha 1 ay önce başıma gelen bi örnek:ekranımda coolant level(Motor suyu)yazıyodu.Suyunu kontrol ettim tamdı.Gittim servise su seviye müşülü arızalı dediler.Peki takalım dedim ama ertesi gün tekrar coolant level yazısı çıktı.Başka bi servise gittim sorun su deposunun şamandırasından deponun değişmesi gerek dediler.Yeni depoyu takarken atmadığım eski müşülü verdim ve sorun halloldu.Oda servis buda servis.Yani tam anlayamıyosun nedir diye.

düzelir inşaallah

Oda işin manevi yönü tabi:)

Geri