rolantı motor arızası yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atlbbpe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

atlbbpe

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 1998 model opel vectra 2.0 aracın rolantı ayarlayıcı motoru arızalandı ustam temizledi idare eder dedi şu anda araba düzensiz çalışıyor.
orjinal gm olanı baya pahalı 346 ytl. simens ve jopon malı olan 160 ytl .
bu konu hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum bu yan sanayi denen simens ve jopon malını alıp kullanan varmı yada nasıl bir yol izlemem lazım .
şimdiden cevap veren arkadaşlara teşkkür ederim.

ustana söle
öncelikle rolenti ayarlayıcısının soket kablolarını baksın zamanla sertleşip kopuyor ve birbirine temas ediyor buda düzensiz çalışma yapıyor

Ankara Ostim Yıldız sanayide oto güvenden iade şartli çıkmalardan alabilirsin. Temizini bulursan al tak. A kasaya 40 YTL ye almıştım. Kendim temizleyip taktım, bir senedir sorun yok.

Ankara Ostim Yıldız sanayide oto güvenden iade şartli çıkmalardan alabilirsin. Temizini bulursan al tak. A kasaya 40 YTL ye almıştım. Kendim temizleyip taktım, bir senedir sorun yok.
bence almadan önce baktırısn derim kabloları

ustalarım aynı sıkıntı bende de var rölantim bozuk şöleki:
araba viteste giderken herhangi bi sebebten dolayı boşa attığımda araç rölantisi 200-250 kadar düşüyor yaa stop ediyor yada toparlıyor ?

gidermek için yapılanlar:
1. rölanti ayarlayıcısı temizlendi . sonuç olumsuz
2.rölanti ayarlayıcısı çıkması ile değişti olmadı
3.en son cumartesi günü gaz kelebeği temizlendi hava hortumları kontrol edildi sfı kutusu kontrol edildi gene düzelmedi.(düzelmedi derken genelde iyi ama 2 kez stop etti)

yardımm lütfen?

Tech2 ye bağlat

Az önce bir arkadaşa daha aynı konu da yazmıştım

Bendede aynı sorun vardı rolenti ibresi aşağıya yukarıya oynuyordu ve en sonunda arıza ışığı yaktı

Krank mili sensörü ve egzantrik mili sensörünü değiştirdim problem kalmadı

ilgilenen arkadaşlara çok teşekür ederim arıza devam ediyor . her halde yetkili serviste garantili olarak parçayı değiştirip sorunu çözeceğim .

ilgilenen arkadaşlara çok teşekür ederim arıza devam ediyor . her halde yetkili serviste garantili olarak parçayı değiştirip sorunu çözeceğim .

benim sorun çözüldü aracım hava filtresi hortumundan sıcak hava aldığını tesbit ettik.
(daha doğrusu hava filtresi girişindeki aracın önüne doğru giden parçayı sökmüştüm araç daha ii hava alsın diye meger oradan sıcak hava aldığı için rölanti bozuluyormuş şu an ii gibi)

Geri