Radyatör ile ilgili problem ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ok1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ok1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar onceden harareti 85-88 arasında gezinen arabamın harareti şu sıralar 95lere kadar çıkmakta ustama sorduğumda iki seçeneğin var dedi

Ya şişletelim dedi yada BEHR marka alalım takalım dedi işçilik hariç BEHR marka 350 lira fiyat verdi .

Sizce bu şişletme işi mantıklımı yaptıran varmı ?

Benim bir arkadaşım bana şişlettim sonra radyatörden kaçan su otomatik vites şanzımanına gitmiş sürekli öyle kullanmışım şanzıman komple gitti demişti bana . O yüzden korkuyorum .

Yada bu ithal radyatörlerden almak mantıklımı 150-200 tl ye ?

Bence önceleri sizin motor suyu sıcaklık sensörün de yada bağlantılarında oksit veya temassızlık vardı. 95 derece gayet normal bir değer opel için. Zaten öncesinde termostat dahi açmaz.

Aracınızda problem olmayabilir. sıcaklık sensörü bağlantılarını tekrar kontrol etmenizde fayda var.

Üzerinde 88 derece termostat var ama . Ayrıca klima acınca daha da artıyor ve cok uzun rampalardada gitgide artıyor sıkıştırdıkca yani bir sorunu var biliyorum . Klima açık 120 ile hafif bir rampaya girince yavaş yavaş 100 e dogru tırmanıyo korkutuyo beni .

radyatörün müşürlerinin olduğu plstik kısmı söktürün ve alümünyum olanla değiştirin ,radyatörün komple bakımı şişlenmesi dahil ,sökme takma hariç 60-80 tl arasına radyatörcüler yapıyor....

Peki verimli sonuç alınıyormu Halil Bey . Siz yaptırdınızmı mesela aracınıza ?

Ben site sponsorlarından OPELPARCACI sitesinden sipariş verip değiştirmiştim radyatörü.. Benim radyatörüm çatlaktı. 150tl gibi bir fiyata alıp kendim montajladım. yaklaşık 1 sene oldu sıkıntı yok.

Şişletme için para kaçırma bence.. Belli bir zaman sonra radyatörün plastik kısımlarıda eskiyip gevriyor. bir yerden yapsan başka yerden gider.

İthal olanlardanmı peki sizinki .

Şişletmenin garantisi? Sorun bir süre sonra yeniden devam ederse usta ne diyecek? :)

İthal olanlardanmı peki sizinki .

Evet ithal olan malzeme. Hem radyatörü hem kalorifer peteğini değiştirmiştim. Gayet memnunum bir sıkıntı yok. Düzenli olarak konrol ederim. Zaten ithalde taksanız, yerlide hatta orjinal GM de taksanız özellikle yazın soğutma tesisatını sürekli kontrol etmeniz gerekli. Problem çıkacaksa hepsinde çıkıyor. Soğutma performansı olarak bir düşüklük yok.

Eski radyatörümü söktükten sonra kontrol ettim Alt taraftaki müşürün bağlantı noktasına kadar içi balçık doluydu :D şişlemeyle felan temizlenecek gibi değilmiş zaten :D

İthal diye beğenmedikleri radyatörün tamir görmüş orjinal radyatörden çok iyi olacağı kesin.

Peki verimli sonuç alınıyormu Halil Bey . Siz yaptırdınızmı mesela aracınıza ?

evet ben iki aracıma da yaptırdım ve sıkıntı yaşamadım.....

Geri