Plastik tampondaki çizikler-vuruklar nasıl yok edilir?

kar_delen6

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba;

Aracımın plastik tampon kısımlarında çok fazla derin olmayan çizikler oluştu park demirlerine vb. sürtmekten. Bunlardan bazıları kazıntı ve sürüntü gibi, bazıları da çizen demirin siyah boyasının renginde ama hepsi plastik tamponda...

Denedim elle silmeyi ama öyle toz vb. değiller, normal çizik yani. Bunları temizlemenin, görünmez yapmanın pratik bir yolunu bilen var mı?

Teşekkürler
Eser Atalas

Bulaşan boya izlerini silmek için en basit iki yol. Birincisi M600 denen temizlik için kullanılan tinerle silmek (selülozik boyaları silmez, sadece yağlı boya tarzı olanları siler), ikincisi de önce pasta ile temizlik arkasında cila ile parlatma yapabilirsin. Çiziklere yapabileceğin basit bir işlem maalesef yok, çiziklere macunla dolgu yapılacak sonrada boyanacak.

Merhaba;

Aracımın plastik tampon kısımlarında çok fazla derin olmayan çizikler oluştu park demirlerine vb. sürtmekten. Bunlardan bazıları kazıntı ve sürüntü gibi, bazıları da çizen demirin siyah boyasının renginde ama hepsi plastik tamponda...

Denedim elle silmeyi ama öyle toz vb. değiller, normal çizik yani. Bunları temizlemenin, görünmez yapmanın pratik bir yolunu bilen var mı?

Teşekkürler
Eser Atalas

arkadaşım sorunun çok basit.....derim çizgilere birşey yapamazsın zaten..kılcal çizgileri pasta cila yöntemi ile giderebilrisin araştır basit olay....eğer tamponda sürtmeden dolayı sürttüğün cismin boyası tampona geçti ise (bu yöntemi şirketin arabasıyla transporter'a sürtmüştüm..en arkadan başlayarak fara kadar aynanın rengi geçmişti...usta şöförlüğüm sayesinde hiç vurmadım sürttüm sadece :D..dedim abi sorun değil kasko yapar arabanı die ama ben çıkarırım dedi.. hemen yakınımızdan bildiğimiz bulaşıkta kullanılan cif aldı bez yardımıyla başladı silmeye..sanki orda hiç sürtme olmadı eski halini geri aldı.)bu işlemden sonra cifli bölgeyi iyice durulamanı tavsiye ediyorum....

Geri