Periyodik Bakım

yılmaz85

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar opel yetkili servisiyle görüştüm garantinin devam etmesi için periyodik bakımın yapılması gerektiğini söylediler ve 260 ytl ücret istediler periyodik bakımda polen filtresi değişiyo yağını suyunu kontrol ediyolar o kadar araç daha 7000 km de bu ücret fazla değilmi ve benim söylediklerim dışında periyodik bakımda değişen parçalar varmı bütün arkadaşlara şimdiden teşekkürler saygılar

hangi parçaların değişeceği hakkında bilgim yok fakat garanti için mecburen gitmek zorundasın...

Bugün haber7.com'da konuyla ilgili açıklama vardı. Bende bilmiyodum ama yazılana göre

"Her servis yetkili, daha fazla ödemeyin!
Araç sahiplerinin aleyhine işleyen kavram kargaşalarından bir diğeri ise ‘yetkili servis’ meselesi. Daha önceki yıllarda aracın garanti kapsamında olması için yetkili servise gitme zorunluluğu vardı. Ancak yapılan yasal düzenleme ile 1 Ocak 2007’den bu yana yetkili servisler dışındaki bağımsız servisler de eğitimli personel bulundurmak şartıyla ‘yetkili’ konumunda ve tamir-bakım yapma hakkına sahip. Yetkili servislerin tekelinde bulunan servis hizmetini tüketici lehinde genişleten bu yasal düzenleme, yetkili yetkisiz bütün servisleri daha iyi, kaliteli ve ucuz hizmet vermeye mecbur bıraktı. Fakat pek çok araç sahibi kendi lehine olan bu gelişmeden haberdar olmadığı için, hâlâ yetkili servise gitmek zorunda olduğunu düşünüyor ve bu haberdar olmamanın maliyetini cebinden ödüyor. Zaten tüketici araç alırken bu değişiklikten pek haberdar edilmiyor. Çünkü araç satışlarında kâr marjları, geçmişe oranla çok düşmüş durumda. Böyle olunca araç da satan servisler, asıl cirolarını servis hizmetinden ve yedek parçadan yapıyor."

benim bildiğim her 15000 km. veya her yıl (hangisi önce gelirse) periyodik bakımda yağ+yağfiltresi+hava filtresi+polen filtresi+benzin filtresi ve bujiler değişiyor ve fren hidroliği ile direksiyon hidroliği soğutma ve cam suyu kontrol edilip gerekirse ekleniyor,kapı-kaput ve bagaj kapağı kilit ve menteşeleri yağlanıyor,bunların dışında gözle yapılan kontroller var (farların kontrolü ve ayarları,disk-balata kontrolleri gibi) ancak 7000 km.de sadece yağ ve yağ filtresi değişir diye biliyorum (tabi bir yıl dolmadıysa)

7000 km deki bir araç için erken değilmi bu kadar parçanın değişmesi yağ için 30000 km demişlerdi

sıfır olduüu için belki de ilk kontrollerdir...

Bu araçların garanti kapsamındaki periyodik bakımlarının opelin resmi prosedürüne göre 15.000 km de bir olması gerekir bildiğim kadarıyla. Yeni nesil araçlar için artık 7.500 km de yağ değişimi söz konusu değildir. Zira bu süreci (yağ değişim) uzatmak için, araştırmalar yapılıyor, yatırım yapılıyor, ancak para kazanmak uğruna bütün bu uğraşlar tek kalemde silinebiliyor. Bu tür zorlamalar daha fazla para kazanmaya yönelik uygulamalardır. Siz opelin, GM nin bu konudaki legal uygulamasının ne olduğunu sorun ve bunu GM ye yazacağınızı belirtin ve yapılacak işlemleri tek tek sorun. Bir de bakım kitapçığınızdaki servis bilgilerini kontrol edin. Ayrıca forumda araştırırsanız bu uygulmayla ilgili bilgiler bulabilirsiniz. 7.000km de servis yapılsa bile değişecek olan sadece motor yağı ve filtresidir. Polen filtresi falan değişmez, her seferinde karter tapası değişmez, vs. vs. Bu yağ da en iyisinden olsa yaklaşık 80-90 Ytl dir (4 litresi). Gerisi hikaye.. Selamlarımla..

Son düzenleme:
Arkadaşlar yardımlarınız için herkese teşekkür ederim

yağ
yağ filtresi
hava filt.
polen filt.
yakıt filt.
karter tapası
vs ..

ama sadece yağıda değiştirebilirsin hepsini değiştircen diyede sorun yok yağ değiştir kaşe bastır servis kitapçığına yeterlidir.

yağ
yağ filtresi
hava filt.
polen filt.
yakıt filt.
karter tapası
vs ..

ama sadece yağıda değiştirebilirsin hepsini değiştircen diyede sorun yok yağ değiştir kaşe bastır servis kitapçığına yeterlidir.

Ustam teşekkür ederim

Geri