Patlama sesi(ACİL YARDIM LÜTFEN)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leopard
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

leopard

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
:eek:Arkadaşlar 2000 model 1,6 vectra b aracim var.yaklaşik 1,5 yildir kullaniyorum.1nci viteste düşük hizda ilerlerken arka taraftan şiddetli patlama sesi geldi.bunu şimdiye kadar 3 kere yapti.ama egzost patlamasina benzemiyordu.böyle bir durumla karşilaşan varmi?yardimlarinizi bekliyorum.

lamda sensoru olabılır :) bı baglat bakalım makına ne cıkıcak :)

slm arkadaşım

senin aracın patlama sebebi ateşleme yi kontrol ettir ve lamda sensörünü kontrol ettir

şimşek çakmasın :)

şaka bi yanada patlatma avans vuruntusu olabilir katalizatör yada susturucularda biri patlamış olabilir kontrol etmek gerek araçda arıza lambası yada çekişden düşme gibi sorunlar varmı?

arıza lambası yanmıyor.çekiş iyi.ses arkadan geliyor.lamda nedir?

Son düzenleme:
büyük ihtimalle susturucuların birisi patlak egsozcuya bi götürün aracı kontrol etsinler...enjeksiyonlu araçlarda lamda sondası egsoz manifoldundan çıkan gazları kontol edip beyine ( Ecu ) ya yollayan bir parça yani egsoz manifoldundan çıkan yanmamış gazları oksijen oranını beyine gönderip beyin buna göre fakir yada zengin karışımla emme manifolduna yakıt gönderir. sizin sorununuz bence egsoz sistemiyle alakalı ... belki katalizatör tıkanmıştır sonrada patlatmıştır bi ihtimal yani....

araç lpg li.1 yıldır böyle bir sorun yoktu.ama bu sorunu benzindeyken yapıyor.dediğiniz gibi egzostla alakalı olabilir. teşekkürler.

arıza lambası yanmıyor.çekiş iyi.ses arkadan geliyor.lamda nedir?
Arıza lambası yanmadığına göre, aracın çekişi de iyi olduğuna göre lambda sensörü uzak bir ihtimal gibi görünüyor. (aracın yakıt tüketimi nasıl?)

Yakit tüketimi 20tl. Gaz ile şehir içi 153 krş.şehirler arasi 11krş.yani iyi.KATALİZATÖR PATLAMA YAPARMI?

Yakit tüketimi 20tl. Gaz ile şehir içi 153 krş.şehirler arasi 11krş.yani iyi.KATALİZATÖR PATLAMA YAPARMI?
Susturucu eskimeye başlamış olabilir.

Geri