Park Sensörüm Geri Viteste Sürekli Çarpma Sinyali Veriyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sozberk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

sozberk

Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Yazın geçirdiğim kazada arabanın tamponu düştüğü için park sensörü kabloları da kopmuştu. Yeni sensör aldım ama sanırım eski kabloları kullanmışlar. Şimdi sensörler engelle karşılaşmadan sürekli çarpma sinyali veriyor. içerde öyle bir ses oluyor ki geri gitmek büyük bir sıkıntı haline geliyor. Bu her zaman olmuyor tabi. Özellikle araba yıkanınca oluyor. Sizce servisten önce benim yapabileceğim bir şey var mı yoksa servisin kapısına dayanayım mı?

park sensörünün boyasından kaynaklanıyor olabilir. bir de park sensörleri ıslandığı zaman bazen hatalı sinyal verebiliyor. aradaki boşluğa kaçan sular buna neden oluyor ama yine de bir gösterin isterseniz.

daha önceki sensörler kusursuzdu. bu sebepler çok mantıklı teşekkürler. en güzeli boyasız kullanmak lzım

Boyadan olucagını sanmıyorum.SAnırm Sensöre Giden Kablolarda Kısa Devre Var.ondan Kaynaklanıyor olabilir.

Aynı problem honda ve astramızda var yağmurlu ve rutubetli havalarda oluyor montaj yada mamül hatası olduğunu sanmam

Boya veya sudan yapmaz. Aşırı gürültüden kaynaklanabilir düşük bir ihtimalle. Ama bence bağlantılardan veya sensörlerden birindeki sorundan yapıyor..

Burda gürültü yok denecek kadar az. sensörlerden olma ihtimali de fazla gibi geldi bana. tamponla aynı anda boyandılar. şimdi baktım yerlerinden oynamış gibiler

sami hocam baglantılar düzgün yapıldıysa sensörler boyandıysa boyadan dır.
Sensörün önünü boya ile kapatmışsın. Oda boyayı algılıyor ve alarm veriyor.
Sensörleri sök. üzerindeki boyayı temizle. sorunun düzelir.

Geri