park halinde vitesteki araba hareket ediyor

ÇAVDAROĞLU

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar aracımı parkettim fakat el frenini çekmedim,vitese koydum ancak hafif rampa bir yer araç azar azar hareket ediyor. 5-10 cm gidip duruyor az sonra tekrar 5-10 cm bırakıyor. Arkadaşlarla konuşurken kompresör kaçağı olduğunu söylüyorlar. Ancak arabada yağ yakma-eksiltme, egzostan mavi duman yok. Araç 148 binde benzinli hiç lpg de kullanılmamış. Ancak Motoru çalıştırıp yağ tamamlama kapağını açtığımda bir miktar üfleme olduğunu farkettim
Motor neden aşınmış olabilir anlamadım ecotec motor 148 binde bitermi yoksa başka bir derdi mi var. Aklıma gelmişken debriyajımın bitmek üzere olduğunu biliyorum. Debriyajdan yapar mı?​

Yoksa korktuğum başıma mı geldi motormu yaptıracağız. Fikri olan belirtirse sevinirim.İnşaallah fazla masrafı yoktur.​

motorla bi alakası yok gibi görünüyor. sizinki büyük ihtimal dişli kaçırması ile ilgili. genel anlamda bi şanzuman kontrolu yapılırsa sorun ortaya kolayca çıkar gibime geliyor. parçalar sökülünce gözle görülür bişeyler çıkabilir...

yok ya genelde dızel arabalar kaçırıyorr bendede 2 tane var ikisinide denedim kaçırıyor rampalarda geri vitese at arkadaşım

Geri vitestede kaçırıyor

1. viteste kaçırmaması gerek eğer onda da kaçırıyosa debriyaj kaçırıyo hemde ciddi bi şekilde:) tutuncak yer kalmamış artık

debriyaj balatasının bitmiş olması kaçırmanın en temel sebebidir. sorununu başka bişeyde arama :)

Rahatlatan açıklama için teşekkürler.

benim aracım da ikinci viteste aynı sorunu veriyor ancak 1. viteste kaçırmıyor....

benim arac da bi karda karşılaştım kacırmayı arabayı istop etdim vitese atdım indin baktım araba hafif gitme başladı elfireni ni cektim durdu

Yokuşlarda kaçirma

Aracın kompresörlerini ölçtür.Fakat aracı park ettiğin yokuşun açısıda önemli....

Geri