Otomatik Vites Vurma Problemi

lorddemon

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2011 Astra H Kasa triptronik Lovato ODB II lpg takılı aracım var.
tek bir problemim mevcut. 2. vitesten 1.vitese düşünce hafif bir vurma sesi geliyor. ama bunu sadece 2 den 1 düşünce yapıyor. 1 den 2 ye geçişte sıkıntı yok. diğer viteslerde büyükten küçüğe düşüşte yada küçükten büyüğe geçişler de bu ses kesinlikle gelmiyor. Ayrıca hem otomatikte hemde manuel de iken de yapiyor onu da test ettim. Ama tevafuktir ki çok ama çok nadiren yapmiyor. Bunu takdir edersiniz ki her dur kalkışta yaşıyorum özelliklede ışıklarda, ışıklı yollara girince moralim bozuluyor. arabada bir performans kaybı yok. şehirlerarası yolda 160 rahatlıkla görüyorum gazda benzinde de.

Problem ne olabilir. Ayrıca istanbula güveneceğin esnaf arkadaşın varsa önerirsen de sevinirim.

Saygılarımla,

Sıcak yada soğuk olduğunda değişiklik var mı?

merhaba,

hayır yok. aslında çok yok. yani her halükarda o sesi duyuyorum. ama böyle çok şiddetli değil sadece bu ses eskiden yoktu diye hatırlıyorum :) paranoya değil ama ona eminim.

Sıcak yada soğuk olduğunda değişiklik var mı?

2 den 1 e geçerken motorun bulunduğu devire göre ses gelebiliyor.
sorun değil yani.
yarı otomatik viteslerde bazen 1 den 2 ye geçerken de metalik bir ses gelebiliyor.

merhaba ama bu ses eskiden yoktu. yani normal vites atışı değil ben hissediyorum darbeli bir ses geliyor ve sadece vites 2 den 1 geçerken oluyor bu

fites geçişi vuruntulu ise motor sıacaklığı 80 derecede iken düzlükte el freni çekik motor çalışık iken p konumunda d ye ve tekrar p ye al sonra şanzıman yağ seviyesini toz bırakmayan bezle silerek ölç

merhaba,

ben de önce yağdan içkillenip yağını değiştirtmiştim. eksik değildi ama yine de komple yenilettim. Yine de ölçün derseniz ölçtürürüm.? Başka sizce ne olabilir.

vuruntu genellikle şanzıman içinde basınç kaybından yada şanjıman hidrolik beyinden yapar. Korkutmak istemem seni kusura bakma

merhaba,

ben de önce yağdan içkillenip yağını değiştirtmiştim. eksik değildi ama yine de komple yenilettim. Yine de ölçün derseniz ölçtürürüm.? Başka sizce ne olabilir.
iyi bir usta bulmak ve manyetik ventil basınc ayarı yaptırmak bu en son yapılacak olan korkma sanmam arıza olduğunu basınc ayarı en fazla band olsa her fitesde olur gibime geliyor

Geri