Sökebilirsiniz. İsterseniz bununla ilgili bir dökümanım vardı. Size ulaştırayım. Söktükten sonra sakin kafa. Temiz bir tezgah ve kaliteli bir gres yağı lazım. (Biz würth gibi bir markanın beyazını kullandık diye hatırlıyorum.) Pozisyon şalterinin aşağı yukarı çalışma mekanizmasını anlatayım. Bakır iletkenler sizin şanzıman telinizden aldığı komutla elektrik geçiriyor. Bu geçirdiği elektrikle D pozisyonu, R pozisyonu, 1-2-3 gibi pozisyonları düzenliyor. Astra F satın almaya gittiğimde 1-2-3-D pozisyonlarında deneyip öyle aldım. Benim aracımda da aynı arıza vardı. O zaman da bilerek aldım. Sonradan ustam ile birlikte tamir ettik. Sıralama da şöyle.
1-Şanzıman halatını sökün.
2-Elektrik soket bağlantısını sökün.
3-Pozisyon şalterini tutan civataları sökün.
4-Şalteri yerinden alın.
5-Şalterin içini açın. (Mümkünse temiz bir tezgah veya beyaz renk bir havlu olsun.) Cımbız vs. malzeme ile sökün. Kesinlikle zorlamayın.
6-Bütün parçaları balata spreyi ile temizleyin. Presli parçaları açmayın.
7-Sonrasında kaliteli bir gres ile yağlayın. Sökmüşken şanzıman halatının bağlantısında boşluk varsa içine burç yapıp tekrar takabilirsiniz.
8-Söküm sırasının tersi ile tekrar geri toplayın.
Bunları yaparken aküyü sökün. Süreç zor değil ancak çok hassasiyet istiyor. Üzgünüm ama sanırım yaptığınız şeyler çok gereksiz olmuş. Problem %90 pozisyon şalteri ile alakalı.