• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Otomatik sanziman s lambasi koruma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cagri71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cagri71

Kayıtlı Kullanıcı
42-Konya
Selamünaleyküm 96 astra f otomatik aracim sabahları soğukta ilk marsta s lambası yanıp sonuyor sanziman korumaya aliyor yani. Fakat arac ısınınca 2 3 dk durduğum yerde çalışır halde bekliyorum ve kapat aç yaptığımda 2. Marsta korumaya almıyor gidişinde vs problem yok bu neyden kaynaklı olur konyada ikamet ediyorum valf dediler Hidrolik beyin dediler yağ değişirse düzelir dediler araçta kaldım hiçbir işlem yaptirmadim henüz. 10pin obd girişi varmış aracimda herkesde bilgisayara bağlanamıyor yol.gosterir misiniz

Öncelikle geçmiş olsun. Sorununuz çözüme ulaşmadı ise başlamanız gereken yerleri sıralayayım. Büyük ihtimalle pozisyon şalterinizde problem var. Pozisyon şalteri başta gerekli voltajı göremediği için böyle yapıp sonrasında iletkenler gerekli voltajı ilettiğinden düzeliyordur. Pozisyon şalterini söküp sonrasında temizliğini yapıp kaliteli bir yağ ile yağlamanız gerekiyor. Şanzıman halatınızda vites burçlarını kontrol edin. Boşluk yaptıysa olması gereken yerlere geçmiyor olabilir. Eğer sorun devam ederse tekrar görüşürüz.

• Beğen
Tepkiler: cenk artem
Merhaba aynı problem bendede var. 1994 model sabahları ilk çalışmada s modu yanip sönüyor, yağ değişti, selonoidler değişti, şanzıman komple açılıp balata dişliler kontrol edildi. Şanzıman temizlendi. Ama yine aynı problem devam ediyor. O konum şalteri nerede kendim sökebilirmiyim bilen varmı?

Merhaba aynı problem bendede var. 1994 model sabahları ilk çalışmada s modu yanip sönüyor, yağ değişti, selonoidler değişti, şanzıman komple açılıp balata dişliler kontrol edildi. Şanzıman temizlendi. Ama yine aynı problem devam ediyor. O konum şalteri nerede kendim sökebilirmiyim bilen varmı?
Sökebilirsiniz. İsterseniz bununla ilgili bir dökümanım vardı. Size ulaştırayım. Söktükten sonra sakin kafa. Temiz bir tezgah ve kaliteli bir gres yağı lazım. (Biz würth gibi bir markanın beyazını kullandık diye hatırlıyorum.) Pozisyon şalterinin aşağı yukarı çalışma mekanizmasını anlatayım. Bakır iletkenler sizin şanzıman telinizden aldığı komutla elektrik geçiriyor. Bu geçirdiği elektrikle D pozisyonu, R pozisyonu, 1-2-3 gibi pozisyonları düzenliyor. Astra F satın almaya gittiğimde 1-2-3-D pozisyonlarında deneyip öyle aldım. Benim aracımda da aynı arıza vardı. O zaman da bilerek aldım. Sonradan ustam ile birlikte tamir ettik. Sıralama da şöyle.
1-Şanzıman halatını sökün.
2-Elektrik soket bağlantısını sökün.
3-Pozisyon şalterini tutan civataları sökün.
4-Şalteri yerinden alın.
5-Şalterin içini açın. (Mümkünse temiz bir tezgah veya beyaz renk bir havlu olsun.) Cımbız vs. malzeme ile sökün. Kesinlikle zorlamayın.
6-Bütün parçaları balata spreyi ile temizleyin. Presli parçaları açmayın.
7-Sonrasında kaliteli bir gres ile yağlayın. Sökmüşken şanzıman halatının bağlantısında boşluk varsa içine burç yapıp tekrar takabilirsiniz.
8-Söküm sırasının tersi ile tekrar geri toplayın.
Bunları yaparken aküyü sökün. Süreç zor değil ancak çok hassasiyet istiyor. Üzgünüm ama sanırım yaptığınız şeyler çok gereksiz olmuş. Problem %90 pozisyon şalteri ile alakalı.

Konuyu da bulmuşken linki buraya bırakayım. Kafanıza takılan birşey varsa sorabilirsiniz yine.

Sökebilirsiniz. İsterseniz bununla ilgili bir dökümanım vardı. Size ulaştırayım. Söktükten sonra sakin kafa. Temiz bir tezgah ve kaliteli bir gres yağı lazım. (Biz würth gibi bir markanın beyazını kullandık diye hatırlıyorum.) Pozisyon şalterinin aşağı yukarı çalışma mekanizmasını anlatayım. Bakır iletkenler sizin şanzıman telinizden aldığı komutla elektrik geçiriyor. Bu geçirdiği elektrikle D pozisyonu, R pozisyonu, 1-2-3 gibi pozisyonları düzenliyor. Astra F satın almaya gittiğimde 1-2-3-D pozisyonlarında deneyip öyle aldım. Benim aracımda da aynı arıza vardı. O zaman da bilerek aldım. Sonradan ustam ile birlikte tamir ettik. Sıralama da şöyle.
1-Şanzıman halatını sökün.
2-Elektrik soket bağlantısını sökün.
3-Pozisyon şalterini tutan civataları sökün.
4-Şalteri yerinden alın.
5-Şalterin içini açın. (Mümkünse temiz bir tezgah veya beyaz renk bir havlu olsun.) Cımbız vs. malzeme ile sökün. Kesinlikle zorlamayın.
6-Bütün parçaları balata spreyi ile temizleyin. Presli parçaları açmayın.
7-Sonrasında kaliteli bir gres ile yağlayın. Sökmüşken şanzıman halatının bağlantısında boşluk varsa içine burç yapıp tekrar takabilirsiniz.
8-Söküm sırasının tersi ile tekrar geri toplayın.
Bunları yaparken aküyü sökün. Süreç zor değil ancak çok hassasiyet istiyor. Üzgünüm ama sanırım yaptığınız şeyler çok gereksiz olmuş. Problem %90 pozisyon şalteri ile alakalı.
Evet, arkadaşlar herkesin kandili hayırlara vesile olsun. Ayrıca Fatih bey cevabınız için teşekkür ederim.

Bugün sabahtan Arızasıyı çözdük, konum şalterini kendim söktüm, kablolarını soketlerini güzelce temizledim. Sonrasında konum şalterini bacanakla birlikte güzelce açtık, ici berbat olmuş resmen. İçini komple benzinle temizledik, sonra balata spreyi ile tekrardan bir parti daha temizleyip sildik. İçinde 3 tane bakır iletken madde vardı onları ve yayı söktük güzelce zımpara yaptık, kapağın diğer tarafındaki iletken bakır kısmıda zımpara ile temizledik. Daha sonra mobilin kauçuk gres 400 dereceye kadar dayanıklı olandan kullanıp hafifçe yağlayıp geri güzelce topladık. Sonrasında araca geri taktım. Ve çok şükür arıza gitti. S lambası artık yanmıyor. Bunca zaman bunu yapmadığım için üzgünüm, ama şimdi yaptığım için mutluyum. Tamirciye gerek yok eli yatkın olan herkes yapabilir. Teşekkürler. Sorusu olan olursa memnuniyetle yardımcı olurum.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. :) Geçmiş olsun diyelim. :) Astra F konusunda bayağı tecrübe edindim. Kaza bela olmasın Astra F'in çözülemeyecek sorunu yok.

Fatih bey çok teşekkür ederim. Eğer mümkünse sizi vatsaptan eklemek isterim. Herhangi bir sorum olursa size danışmak isterim. 05558793333 yılmaz IŞIK

Tabi ki size mesaj gönderiyorum. Yine arızalar için pratik olması amacı ile telefon üzerinden görüşürüz. Foruma da konuları açıp çözüme kavuşturursak mutlaka buradan da haberleşmeliyiz. :) Hallettiğinize sevindim.

Kesinlikle forumda da devam ederiz, Çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

Geri