Otobanda 100 Km Hizda Motordan Gelen Islik Sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eyup01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eyup01

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ARKADAŞLAR, BUGÜN OTOYOLA ÇIKTIM FAZLA SÜRATİ SEVMEM 100-120 KM HIZ ARASI YOL ALIRIM. BUGÜN OTOBANDA GİDERKEN MOTOR SANKİ İÇERİYE ISLIK SESİ VERİYORDU DAHA ÖNCE BÖYLE Bİ SES YOKTU!! SORUNUN NEYDEN KAYNAKLANDIĞINI TAM ÇÖZEMEDİM AZ ÖNCE YAŞADIM KAPUTU KALDIRDIM HERŞEY NORMAL GİBİYDİ KARANLIK OLDUĞU İÇİNDE FAZLA ÜSTÜNE DÜŞMEDİM. SES RÖLANTİDEYKEN YOK 100 KM HIZLA GİDERKEN OLUYOR. BU KONU HAKKINDA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.
:help:

aks bilyalarından kampana bilyalarından yapabilir. ses motordan gelmiyorsa tabii saygılar..

aks bilyalarından kampana bilyalarından yapabilir. ses motordan gelmiyorsa tabii saygılar..

ALT TAKIMLAR BİLYALAR FELAN HEP YENİ AMARTİSÖRLER JANT LASTİKLER DAHİ HEPSİ YENİ. SES MOTORDAN GELİYOR GİBİYDİ YALNIZ BİR ŞEYE DİKKAT ETTİM YÜKSEK SÜRATTE GİDERKEN YAN HAVALANDIRMALARDAN FAN KAPALI POZİSYONDA KLİMA ÇALIŞMIYOR ÇOK AZ SOĞUK RÜZGAR GELİYODU. ÖNCE YOKTU DAHA AZ ÖNCE ISLIK SESİ DUYMAYA BAŞLADIM BANA MOTORDAN GELİYOR İZLENİMİ VERDİ AMA HAVALANDIRMA KANALLARI İLEDE ALAKASI OLABİLİRMİ.

araç boştayken durur vaziyette gaza belli miktar basın motor yüke binsin yani o zaman dinleyin ses varmı varsa az çok anlarsınız ..belki hava hortumlarından vs. yerlerden çatlak vardır yada çıkmıştır hava kaçırıyor olabilir..kalorifer sisteminde olabilrimi acaba:S ....kesin kanı için araştırmak gerek saygılarımla...

fan sesi olabilir mi?

fan sesi derken fan açtıktan sonra fan 2. kademe çalışıyor ise bi şeye çarpıp ıslık sesi çıkarabilir ..kalorifer açıksa kalorifar fanıda bir şeye çarpabilir...esasen sorun çok basit görülebilr ancak biraz zahmetli cevap vermekten zorlanıyorum şu an:DUstalarımdan kesin cevap gelecektir saygılarımla...

fan sesi derken fan açtıktan sonra fan 2. kademe çalışıyor ise bi şeye çarpıp ıslık sesi çıkarabilir ..kalorifer açıksa kalorifar fanıda bir şeye çarpabilir...esasen sorun çok basit görülebilr ancak biraz zahmetli cevap vermekten zorlanıyorum şu an:DUstalarımdan kesin cevap gelecektir saygılarımla...

sıcaklığa göre otomatik fanın devri yükselmiyor mu? o olabilir die düşünüyorum

Arkadaşlar Bu Sorun Akşam üstü Oldu önceden Yüksek Süratlerde Motor Sesi çok Az Fan Sesi Hiç Duyulmuyordu. şuandada Duyulmuyor Tek Duyulan Motor Bölmesinden Gelen Bir Islik Sesi Benzeri Bişey. Bide Yarin Gündüz Gözüyle Kaputu Kaldirip Hortumlara Fana Felan Bakacam Gözle Görülür Bişey Varmi Bakalim. Yaptiğiniz Yardimlaradan ötürü Hepinize Teşekkür Ederim Umarim Forum Ustalarimizda Beni Bilgilendireceklerdir Ustalarimizin Ve Arkadaşlarin Yorumlarini Okuyup Yarin Ustaya Götürecem.

dostum aynı sorun bendede oluyor.birkaç nedeni olabilir;

ıslık sesini duyduğun anda silecekleri çalıştır,silecekler hareket edince ses kesiliyorsa silecekler rüzgardan ötüyordur.bende sinir oluyordum bu ıslık sesine ama sorunu deneyerek bulmuştum.

diğer ihtimalde seninde bahsettiğin gibi kapalıda olsa araç kimi zaman dışarıdan hava alabiliyor.peteklerin ayarlarını açıp kapa istersen.kapalı konumdayken hava ıslık şeklinde duyulabiliyor.

daha birçok ihtimal var tabi arkadaşların dediği gibi ama bu 2 sorunla birçok aracımda karşılaştım.

arkadaşım unutmadan aynalarda ıslık sesini yapabiliyor.gerçi sen motor tarafından demişsin ama ses yanıltıcı olabiliyor.aynamın kapağını çatlatmıştım.rüzgardan ses gelebiliyordu.

Son düzenleme:
ben geçen bir ustayla telefonda konuştum bana sordu motordan seyir halindeyken ıslık sesine benzer bir ses geliyormu diye bende hayır dedim ama o lafı boğaz temizliğine getirdi sanırım diğer adı kurum temizliği

(be bu işşlerden pek anlamam benim yazdıklarım tavsiye niteliğinde değildir sadece paylaşmak istedim)

Geri