Ortalamanın altında benzin tüketimi budur

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpmurat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alpmurat

Kayıtlı Kullanıcı
09-Aydın
Merhaba arkadaşlar genelde benzinimi hep Shell'den alırım, ama şuana kadar hiç bir zaman dolu depo ile 650 KM'nin üzerine çıkamadım zaten kendi kitapcığında da araçınız ortalama 6lt yakar diyor. Gecen hafta PO'dan depoyu yine fulllettim ve 40 benzin aldım. Benzin Işığı yanasıya kadar gezdim 700 KM olunca ışık yandı. valla hesaba vuruncu araba 5.7 lt yaktı. Kısaca adamların kapalı ortamda yapmış olduğu ortalamanın bile altına düştüm :)
PO'dan almamın diğer avantajları ise 1 kg'lık OMO detarjan ve 1 lt Cola + ücretsiz iç dış araba yıkama :D
Not:
500 km şehir dışı (yinede her 30 km'de bir dur kalk yaptım) saate 90 km/s hız ile
200 km şehir içi kullanım

700km.jpg

Son düzenleme:
500 km deki her 30 kmde olan durk kalk hiç birşeydir bana göre. araçlar sabit hızla sürüldüklerinde en az tüketimi yakalıyorlar.güzel değerler

vectrab 1.6 16v 97model 800km gittim şehiriçi ve şehirdışı karışık 1depo benzin ile

vectrab 1.6 16v 97model 800km gittim şehiriçi ve şehirdışı karışık 1depo benzin ile

kac lt benzin aldı depon buda önemli bir varsayım eğer 40 lt veya daha altında ise muhteşem rakam derim!

60lt aldır depo
bu durumda seninki daha avantajlı sanırım

100 km'ye 7.5 lt :) yakıyorsun

1000km gitmiş olsam nekadar yakaar ?

60 lt benzinle ile 1000km gidiyorsan
x lt benzinle 100km gidersin :)

(60lt x 100 km)/1000 km => x = 6 lt benzin eder :)

ozaman idare eder desene:)

ozaman idare eder desene:)
bence sizin aracınıza göre iyi. buarada aydından nereden dostum ben merkezdeyim.

Geri