Orijinal xenon Sorunsalım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kenfat10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kenfat10

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracıma sonradan orjinal xenon monte ettim.2-3 hafta oldu.Bugün uzunları yaktığımda sağ taraf uzun far arıza uyarısı aldım ekranda.Dün parklara philips LED ampül monte etmiştim ve arıza lambası yaktığından (Arıza lambası yakmıyor da,araç o tarafın akımını kesiyor,1 saniye yandıktan sonra) bir aparat takmıştım.Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde,soğutuculu + ve - ucu oln bir zımbırtı.Bunu parklara birer tane paralel bağlamıştım.Onları söktüm ama yinede sağ taraf uzunları açınca saliseler içinde geri sönüyor.Sağ xenon kısaya düşüyor,halojen destek uzunuda tamamen sönüyor.
Sonradan xenonlarda yapıldığı üzere eksik olupta tamamladığımız 2 pini şaseye bağlantı yapıyoruz.Bu pinler sanırım xenon ampül,far yüksekliği ve uzun perdesini kaldırmak için.Bu şaseyi söküp sağ tarafın xenonunu iptal edip uzunları yakınca halojen uzun sorunsuz yandı.Sorun nerde acaba.Taktığım aparat ısınıp bir kabloyumu yaktı diye tekerin aralığından olabidiğince incelemeye çalıştım sorun yok gibiydi.En korkunç senaryo uzun perde motorunun bozulması ki 2 haftalık farı kaldırıp atmak gerekecek..

Konu silinebilir.Farda kablonun biri ateşleyicinin demirinin altında kalmış ezilmiş yer yer kısa devre yapıyormuş.Kurtardık oradan bantladık halloldu

Geri