organ bağışı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan C.C
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

C.C

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaslar
bu hafta ıcınde bır rapor almak ıcın sıgorta hastanesıne gıttım ve orada tesadufen bır organ bağışı masası gordum aslında ehlıyet alırken de bagıslamıstım ama fırsat bu fırsat deyıp işi iyice resmıyete doktum hemsıre hanımdan gereklı proseduru uygulamasını ıstedım ve toplam 1 dk da form dolduruyor ve derhal kımlık kartınızı (doku ve organ bağısı belgenızı) verıyorlar fakat uzuldugum bır nokta oldu kı o da bıraz muhabbetle ortaya cıkan tablo maalesef ulkemız ınsanları bu konuya bır haylı duyarsızmıs ve maalesef hala organ bagısının gunah oldugunu savunuyorlarmıs ve en onemlısı ölmeden organınızın alınacagını sanıyorlarmıs oysa organlarınızın sadece beyın ölümü gerceklestıgınde ve sayet aılenız ızın verdıgı takdırde alınması soz konusu yanı sadece sızın bagıslamanız yetmıyor. ALLAH gecınden versın ölünce toprak altında curuyecek olan bır organınızın muhtac ve sıra bekleyen bır ınsana hayat verecegını dusunmek bıle ınsana manevı bır huzur verıyor burada fetva verecek halım de bılgım de yok ama sız dostlarımdan organlarızı bagıslamanızı rıca edebılırım zıra ALLAH gostermesın bırgun hepımızın veya bır sevdıgımızın de bu organlara ıhtıyacı olabılır herkese saygılar,sevgıler.

:good: Cok haklısın toplum olarak hem bilgisiz hem duyarsızız.

çok haklısın bende ehliyet alırken bağışlamıştım ;)

bende bağışlamayı düşünüyorum ama ne yallan konuşayım korkuyorum bir yandan da..
allah göstermesin organ bağışladığım kötü niyetliler arafından öğrenilir ve ecelden önce onlar karşıma çıkar diye tırsıyorum...

gidip bağış yapmadım ama tüm ailemi tembihledim bana bişey olursa mutlaka organlarımı bağışlayın diye...

Arkadaşımın babasının beyin ölümü gerçekleştiğinde resmen doktorla beraber yalvardık ama o istemedi. Tabiki o anki duygularını anlamak imkansız. Kendince haklı sebepleri olabilir, 1001 çeşit komple teoriside üretilebilir ama bildiğim şu ki o organa benimde ihtiyacım olabilirdi. Duyarlı olmak şart ve bu sadece organ değil kan vermek için bile şart.

Arkadaşımın babasının beyin ölümü gerçekleştiğinde resmen doktorla beraber yalvardık ama o istemedi. Tabiki o anki duygularını anlamak imkansız. Kendince haklı sebepleri olabilir, 1001 çeşit komple teoriside üretilebilir ama bildiğim şu ki o organa benimde ihtiyacım olabilirdi. Duyarlı olmak şart ve bu sadece organ değil kan vermek için bile şart.

:good::good::good:

offff:S:S:S aslında senin bir parçanın başkasında yaşaması çok güzel bişey vay bea be yine şiir yazasım geldi:S:S:Sdüşünsenize siz ölmşsünüz gözleriniz hala birini görüyor.Kalbiniz başkası için atıyor güzel bişi hemde çok güzel...

organ bağışı gerçekten anlamlı bir olay...
ancak dediğim gibi güvenemiyorum....özellikle beyin ölümü gerçekleşti diye fişi çekilen hastanın kendi kendine nefes aldığını ve hayata döndüğünü duydukta sonra kimseye güvenim kalmadı...sonuçta hayatın -3 doktorun elinde ve alınacak yanlış bir karar telafi edilemez...
bu arada tüm sağlık camiasındanda özür dilerim...sözüm kimseye değil ama malesef her sektörde olduu gibi sağlık sektöründe de çok büyük hatalar oluyor...

ozaman ailenizden en yakın olan kişiye sözlü olarakta söylenebilir o anda zaten izin verecek en yakınınız olcağı içinbaşalrıda hayat kaznır faydalanır bence bu sevaptır günah niye olsun başka hastayı hayata bağlıyosunuz o kişinin duaları yeter bende organ bağışı için ehliyette belirtmiştim ama çok oldu hepsini işaretlemiştim en azından ailede en yakına bağışta bulunması için sağken söylemek lazım

Geri