Oracle Veritabanı CEO sunun Konusması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan masques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
şu anda kendi işimin başındayım, yaşım 29 hayatımdan memnunum

Çok okumak (maalesef) çok kazandırmaz, hayatı tanımak kazandırır.

bunlar tercih meselesi...

cok para kazanmak mi sadece hayatin ölcüsü?

ben aylik belirli bir miktar karsiligi, üniversite terk birinin altinda calismayi yeglerim.

ben haftasonu colugum cocugumla gezip,tozarken, patronum stres icinde yatiyordur...

bunlar tercih...

Sakip Sabancinin bir lafi:"otomobil fabrikam var, ama oglum araba kullanamiyor (metin sabanci, sakip sabancinin oglu,özürlü). oglumun yürümesi icin herseyimi verirdim"dedi...

belki cocugumuzun saglikli olmasi en büyük ödüldür...

para sadece aractir bence amac degil.. o yüzden basariyi ona endesklemem...

100 yil sonra o zenginleri kimse hatirlamayacak ama Nene Hatunun kurtulus savasindaki fedakarligi daha dün gibi hatirlanacak...

bunlar tercih meselesi...
bunlar tercih...

Sakip Sabancinin bir lafi:"otomobil fabrikam var, ama oglum araba kullanamiyor (metin sabanci, sakip sabancinin oglu,özürlü). oglumun yürümesi icin herseyimi verirdim"dedi...

Sabancının oğlu özürlü ama belki kaç tane bakıcısı var..Gezmek isterse belki özel uçakla seyahat edebiliyor..Birde gişelerde yada trafiğin sıkışık olduğunda hatta ve hatta televizyonlarda izlediğimizde icimizin burkulduğu özürlü vatandaşlarımızın çektiği çileler var...

Para elbette herşey değil ama olmazsa olmaz birşey....

bence orada ana fikir okumayın bi halt olamazsınız değil
genel olarak girişimcilere bakıldığında eğitim düzeyinin düşük olduğu görülür,türkiye istatistikleri de böyledir, buradan çıkan sonuç eğitim düzeyi düşük olan insanların daha gözükara davranarak risk alarak yatırımlar yapması,
okumuş etmiş üniversite mezunu insanların ise daha emniyetli davranmaya çalışmasıdır.
yani okuyun öğrenin ama okulun soktuğu kalıba girip o biçimi alıp öylece kalmayın demek istiyo bence

eskikasa haklı ama bie yerde ayrılıyoruz .. Bence girişimcilik birazda doğuştan gelen bir yeti. Cehaletin verdiği cesaret (ki ben buna inanmıyorum) yatırım için yeterli değil. Sezgiler eğitimle gelişmiyor, cesarette eğitimle körelmiyor..

Sabancının oğlu hasta olmasa idi, bu kadar değerli olmazdı. Öte yandan sabancı bu ailevi yönünü hep vurgulayarak halkın sempatisine oynadı. Cennet mekan olsun.

para önemli değil. önemli olan okumak, ilim sahibi olmak...

Düşüncemizde bir hata var. para kazanmak için okuyoruz. Ama ben bunun farkındayım artık. öğrenmek için bilmek için okuyorum. bu işi sevdiğim için okuyorum. öğrenmek istediğim için okuyorum. elbetteki para kazanıcam ama esas amacım bu değil.

bence de duruma para olarak bakmamak lazım(hiç parasızda olmuyor o da ayrı) ama üniversiteyi de bende bir zaman kaybı olarak görüyorum, insanlar belli kalıplara sokulmaya çalışılıyo alternatif düşüncelerin önü kapanıyo eğer kendinizi iyice kaptırırsanız yaratıcılığınızı ve düşüncelerinizi tamamen kaybediyosunuz ve öğretilen bilgilerin bir çoğuda gerçek hayatta bi daha ismini bile duymuyacağımız cinsten ve sonuç bu beyin bu saçma bilgi karmaşı içinde boğuluyo ve sonuç yaratıcılığın ölmesi, ve size şunu çok rahat söyleyebilirim şu an çalıştığım işte ve bir çoğunda bilgisayar mühendisliği okumama hiç gerek yoktu ve lisede bana sadece temelleri verilse şu halimden çok daha verimli çalışırımdım zaten bunu ben üniversite 2 de farkettim ve bırakmak istedim ama bıraktırmadılar :(

Son düzenleme:
Alpasch kardeşim, sen benim lafımı yanlış yorumlamışsın. Ben kazandırmaz derken gizli özne kullandım ;) Bunun bir sebebi vardı. Kazandığın şey sadece paradan ibaret değildir. Ben kendi işimin patronu olarak tatile ne zaman çıkacağımın planını kendim yapıyorum. Hangi arabaya bineceğimi kendim seçiyorum. Hayatın bence en önemli değeri olan zamandır, ve ben zamanı kazanıyorum. Zamanımı nasıl kullanacağıma kendim karar veriyorum.

Amerika da microsoft ta mühendis arkadaşım var. astronomik bir maaşı var. Ama yazması gereken kaynak kodu o kadar çokki, bu parayı harcayacak zamanı olmuyor. "yeter bu kadar para kazandığım, 1 hafta kafa dinleyeyim kendime geleyim" ya da "hanımı çok ihmal ettim, beraber bi kaçamak yapalım 3 gün kaybolalım" deme şansı yok. Onun boş zamanlarının planlamasını da patronu yapıyor. Oysa yazdığı kodlar sayesinde patronu dünyanın en zengin adamı oldu.

Özet: Hayatta kazanmayı hedeflediğim ve kaybedince geri alamadığım tek şey: ZAMAN. (bazı büyüklerimiz bu yüzden "vakit nakittir" demişler. Vaktin varsa para da kazanırsın, ama yoksa hiçbirşeysin)

peeeeh

ne alakası var? benim başarı tanımım tamamen faklıdır belki, insanların maaş çeklerine imza atmak ve dünya zenginleri listesine girmek olmayabilir.

bu yaklaşımla zaten cehaletini belli etmiştir.

konuşma uydurma o ayrı hikaye

Geri