Opel’in satışı pembe dizi gibi

vectra cosworth

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
yazı herhangi bir yerden alıntıdır.
sevgilerimle..

Opel’i son anda Kanada-Avusturya devi Magna’ya kaptıran İtalyan Fiat’ın CEO’su Sergio Marchionne, "Sanki bir Brezilya pembe dizisi gibiydi. Kapılarında bekledik. Her seferinde bizi yokuşa sürdüler ama olmadı. Hayat devam ediyor" dedi.

Düş kırıklığını gizlemeyen Marchionne şöyle konuştu: "Oyunu kurallarına göre oynamadılar. İstek üzerine istekte bulundular. Ama olay tamamen siyasi. Almanya ile Rusya arasındaki gaz anlaşması ve Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in istediği Halk Bankası gibi meseleler Opel anlaşması sırasında gündeme geldi. Siyasi manevralar yapıldı. Sanki bir Brezilya pembe dizisi izliyormuşuz gibi geldi. Alternatiflerimiz var. Öncelikle Chrysler anlaşması konusundaki ayrıntılar için Detroit’e gidiyorum. Sonra Saab ve Peugeot ile görüşmelerimiz sürecek."

satış görüşmelerine fiat katılmadı demişlerdi hani? olur gerçi böyle büyük firmaların satışlarında siyası manevralar. Türkiye de bile ufacık özelleştirmelerde ne siyasi manevralar dönüyor. Avrupanın büyük markalarından birinin satışında mı dönmeyecek?

sonuç olara opel kime satıldı şimdi?artık alman arabası değil mi?

Allah Turkiyeyede Putin gibi siyasi arenada guclu bir yonetici nasip etsin insallah !

bende anlamadımki.

İtiraf ediyorum ben aldım. :D

BMW, Chrysler, Jeep, Mercedes-Benz ve Saab gibi dünyaca ünlü otomotiv firmalarına komple aracüretimi yapan Magna aldı Opel'i.

magna ney yaw ilk defa duydum vallahi..

Geri