opel yag cinsleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gece55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gece55

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
opel omega 97 2.0cd aracıma hangi yagı önerirsiniz 10w40 mı 20w50 mi normalde 10w40 kullanıyor diyorlar aracımın radyatör fanı 95 105 arası acıyor asırı sıcak yani ama opel servisine telefon ettim sorun yok o modeller hep 95 105 arası acıyo diyolar 20w50 mantıklı geldi sanki kalın yag sıcak ile incele bilir ince yag sıcakla daha cabuk deforme olur gibi geldi yada müşür ü mü degişsem fan daha erken acsın diye hararet yapmıyor ama yüksek ısıdan korkuyorum yada katkımı denesem :bir:

20w50 mineral yağa bulaşmayın.10w40 yada 5w40 tam sentetik daha iyi olur.Bu iki yağ 20 numaraya göre incede olsa motoru daha iyi korur.Ben 5w40 özellikle tavsiye ederim yakıt ekonomiside sağlar motor daha rahat çalışır.Ben kullanıyorum x20xev motorda.Biraz eksiltebilir bu arada ama çok önemli değil bence.Benim araba her iki yağdada aynı miktarda eksiltiyor

Aracım 210000 de lpg yok.bundan sonraki yağ değişimlerinde tam sentetik yağ kullanacam.ne de olsa 6000km de değiştiriyorum.

Tavsiye anlamında değil, ancak bu yaza girerken kullandığım motor yağı. Görüldüğü gibi 100% Mineral kullanıyorum. Alttaki "API: SL" ifadesine dikkat, o yağın homojenlik ve motorda birikmeden atılabilirlik konusunda sertifikalı olduğunu gösteriyor. Bir de hangi yağı kullanırsan kullan, km'si gelmese bile motorda 1 seneden fazla bekletmeden değiştir.

qc3fv.jpg

Geri