Opel vectra rolanti düzensizliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozturk38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozturk38

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Opel vectra 2.0 aracımın rolantisi düzensiz çalışıyordu yükselip düşüyor rolantide motor tekler gibi çalışıyordu gittiğim ankarada gittiğim opel servisinde aracı tech 2 ye bağladılar ve hava akış metresi arızası verdi hava akış metresini yan sanayide şimdiye kadar sıkıntı yaşamadık diyerek değiştirdiler parça değiştikten sonnra aracın rolantisi tekleme şekli düzeldi fakat rolanti hala yükselip düşüyordu arıza lambasının ışığıda söndü bu arada usta bu zamanla uyum sağlayacak düzelecek deyip gönderdi fakat hala düzelmedi ara. rolantideyken rolanti 2000 e kadar yükselip düşüyor 1000 çalışıyor benzindede denedim aynı rolanti hiç normal çalışmıyor sizce sorunum nedir yardımcı olabilirmisiniz.

Bogaz kelebeginin alt tarafında plastik hortum var. Hortum denilmiş olabilir. Benim araçta da devir 1500 ile 3500 arasında gelip gidiyordu buradan yazdım sagolsun arkadaşların sayesinde sorunu buldum. Bu hortum benzin deposundan gelen rekorun ucundaki hortum.

Boğaz ve rolanti regülatörünü temizleyin. Düzelmezse rolanti ayarlayıcısı değişmesi gerekebilir.

Bu ustalara ayar oluyorum.Parça zamanla uyum sağlarmış.O zaman bayiden sıfır alınan aracın parçaları uyum sağlamadığı için g.tünün başının ayrı oynaması gerekirdi :mad:

arıza çok büyük ihtimale rölanti ayarlayıcısında. rölanti ayarlayıcısının arızalı olup olmadığı test cihazlarında görülemiyor. bu parçanın orjinali pahalı olabilir. yetkili servise sorup öğrenmek lazım. ya da opel çıkma parça satanlarda mutlaka orjinal çıkması vardır. sanıyorum fiyatı da 100 tl civarında.

boğaz kelebeğini temizleyin!!

hocam aracta hafif benzin kokusuda var bu hortumun delik olma ihtimalini kuvetlendirirmi

Geri