Opel vectra B 2.0 motor ömrü

omerfaruk1

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar 96 model opel vectra b aracım var 260 bin kmde arabanın mOtorundan memnunum az yakıyor sesi yok bakımını zamanında yaptırırım yalnız bu araçların motor ömrü ne kadardır kimisi diyo hemen elinden çıkar falan ama arabamı seviyorum vazgeçmekde istemiyorumda işte motor biterse hiç iyi olmaz yaptıracak param yok motor yaptırmaya 5,6 bin istiyorlar arkadaşlar bu motor beni ne kadar daha götürür yada motor ömrünü ölçtürebileceğim biyer var mı? Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Motorun şu kadar götürür demesi çok yanlış olur. Bir aracın canına okuyan yağsız kullanım. Zamanında yapılmayan bakımlardır. Misal kendi aracım komple motor yaptırdım ve her yıl düzenli olarak yağ değişimi olur. Km ister dolsun ister dolmasın. Bu şekilde bakımları yapılan bir araç 500 bin km devirir. Yeter ki zamanın da bakım olsun.

aynen bakımlı araçın 500 bin 600 bin km lere rektefe v.s sıkıntı çıkarmaz diye biliyorum

Bizim emektarın kadranında 285.000 yazıyor, ne kadarı silindi bilmiyorum ama sanırım 400.000 ne doğru gidiyor. Henüz LPG nedir bilmiyor, yağını suyunu yemini eksik etmiyoruz o da bizi üzmüyor.

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim yalnız şöyle bi durum var aracı alalı yaklaşık 5,6 ay oluyor aldığım zaman baktırdım alt tarafta yağ kaçakları vardı hepsini yaptırdım triger falan hepsini yeni değiştirdim 2000 tl masrafım oldu. Ben aldıktan sonra yağını suyunu eksik etmem ama benden öncekiler nasıl kullandı hiç bi fikrim yok daha doğrusu güzel kullandıklarıda söylenemez neredeyse bütün borularında kaçak vardı ben kaçaklarını falan yaptırdım şuan aracımın gidişi falan çok güzel gayette az yakıyor böyle motorunu ölçtürebileceğim birşey varmı arkaşlar ?

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim yalnız şöyle bi durum var aracı alalı yaklaşık 5,6 ay oluyor aldığım zaman baktırdım alt tarafta yağ kaçakları vardı hepsini yaptırdım triger falan hepsini yeni değiştirdim 2000 tl masrafım oldu. Ben aldıktan sonra yağını suyunu eksik etmem ama benden öncekiler nasıl kullandı hiç bi fikrim yok daha doğrusu güzel kullandıklarıda söylenemez neredeyse bütün borularında kaçak vardı ben kaçaklarını falan yaptırdım şuan aracımın gidişi falan çok güzel gayette az yakıyor böyle motorunu ölçtürebileceğim birşey varmı arkaşlar ?

Motor kompresör testi yapılıyor.

ben aracımı aldığımda bir kaç usta, motoru bitik dediler... 5. yılımda 3. trigeri mi değiştirdim. hala bitmesini bekliyorum.
yağını geçirme, susuz binme her araç gibi uzun yıllar bine bilirsin.

Yağ ve bakım çok önemli yağın zamanı gelmeden filtreyle birlikte değişmesi ve sık sık hava filtresinin temizlenmesi motor ömrünü ciddi manada etkiliyor.Ben bu şekilde sadece uzun yolda kullanılmış ve 800 bin km yi devirmiş tofaş gördüm ve motor hala saat gibi sayıyordu.

Araçlarımızın ömrü aslında tamamen bize, kullanım şeklimize bağlı kimi insan sabah marşa basar en az 2 dk motoru ısıtır öyle yola çıkar kimi vardır marşa basar basmaz yürür, kimi var km si dolmasına rağmen yağdan ne kadar daha istifade ederimin hesabını yapar kimisi 5000 bin km de bir yağını değiştirir vs. vs..

Geri