Opel Corsa Ultimate 2020 Park Yardımı Sistemi Arızası

Ozank90

Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
Arkadaşlar iyi forumlar,

Aracı 2 gün önce aldık ne hikmekse eksperde kontrol etmemişler, eski sahibi de geri görüş kamerası olduğu için sensörleri dikkate almamıştım diyor doğru mu yalan mı artık bilmem her neyse.

vitesin önündeki park sensörlerini aktif etme tuşuna bastığımda ''park yardımı sistemi arızalı'' uyarısı veriyor. Sigortasındandır dedim sigortaları birbirleriyle yer değiştirdim ama yine düzelmedi. Bunun sebebi nedir ? daha önce bu sorunu yaşayan var mı aranızda ? park sensörü beyninden ya da soketlerinden şüphelendim ama beynin nerede olduğunu bulamadım. bilen varsa yardımcı olabilir mi ben elektrik mühendisiyim beyni yerinden söküp sağlamlık kontrolü yapabilirim ölçerek

Arkadaşlar iyi forumlar,

Aracı 2 gün önce aldık ne hikmekse eksperde kontrol etmemişler, eski sahibi de geri görüş kamerası olduğu için sensörleri dikkate almamıştım diyor doğru mu yalan mı artık bilmem her neyse.

vitesin önündeki park sensörlerini aktif etme tuşuna bastığımda ''park yardımı sistemi arızalı'' uyarısı veriyor. Sigortasındandır dedim sigortaları birbirleriyle yer değiştirdim ama yine düzelmedi. Bunun sebebi nedir ? daha önce bu sorunu yaşayan var mı aranızda ? park sensörü beyninden ya da soketlerinden şüphelendim ama beynin nerede olduğunu bulamadım. bilen varsa yardımcı olabilir mi ben elektrik mühendisiyim beyni yerinden söküp sağlamlık kontrolü yapabilirim ölçerek
Astra K aracımda var , opel servisine götürdüm, aracın ön ve arkasında bulunan sensörlerden biri arızalı muhtemelen ve oda tüm sistemi kitliyor en azından benim ki öyle sensörlerimden birinin arızalı olduğu bakılıp tamir olmayacak gibiyse değişmesi gerektiği söylendi değiştirmedim şimdilik. sağını solunu kurcalamadan gidin öncelikle orjinal arıza tespiti yapan bir opelcide makineye bağlatın nokta atışı bulun sorunu. Benim ki gibi bişeyse olmadı arızalı sensörü söker kirden pasdanmı bi kendiniz bakarsınız olmazsa alır taktırırsınız.

Teşekkür ederim.

Geri