Opel Corsa 2020 1.2T / Elektronik El Freni Hatası

kerem_

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Merhabalar öncelikle aracım belirttiğim gibi 2020 corsa 1.2T edition paket aracım 51.000 kilometreye yakın , değişensiz , boyasız , 10 bin bakımları tam yapılmış bir araç kısaca orjinal

Bir kere vile vitesi boşa almadan el freni indirmemişimdir onu bildiriyim

Arka balatalara hiç dokunmadık 1 kere bile el sürülmemiştir

Zaten bizzat sanayiciyiz araçta herşey tam

Ama yakın zamanda aracı park ettikten sonra aşağı yukarı 2 3 gün yattı ve kontağı çebirdiğimde Elektronik Park Freni Hatası Lambası yandı ve Teknik Servise Götürün lanbasını yaktı, aracı tajıdığımdan hafif gaza basarak el frenini zorla indirdim ve belli süre kullandıktan sonra söndü

Ancak yakın zamanda sryir halindeyken yine yaktı park etmeye çalışırken 3 defa el freni çekmeye çalıştım ve 3 . Cüde el frenini indirdi ve lambaları söndü

Yablız bügün bu olay arşa çıktı ve kendi sanayimize götürdüm araçı Opel ci arkadaşlarla münakaşa ettik acaba pimlerdemi sprun diskmi bitik balatamı merkez mi derken bir arkadaş başkan sen bunun yazılım güncellemesini yaptınmı diye sordu benda hayır dedim bence dedi bu elektriksel veya yazılımsal zaten el frenini indiriyor ancak istediğinde çekilip inmiyor dedi

Sizlerinde fikrini soruyorum sizce bu sorunun nedeni nedir

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250517_174953_Gallery.webp
    Screenshot_20250517_174953_Gallery.webp
    59.2 KB · Görüntüleme: 5
Akü seviyesini bir olcturun hocam. 5 yil olmus neticede. Akude azalma varsa elektronik sistemlerde kafa karışıklığı olabiliyor.

Akü seviyesini bir olcturun hocam. 5 yil olmus neticede. Akude azalma varsa elektronik sistemlerde kafa karışıklığı olabiliyor.
aşağı yukarı 2 sene önce akü ölçülmüştü veya değiştirilmişti tam hatırlamıyorum

ama yinede önerinizi yazdım bir kenera

şimdi randevu almaya çalışıyorum yakın bir opel teknik servisten güncellemesini yaptırcam

Geri