Opel Corsa 1.3 CDTI Çınlama (Islık) Sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan slymn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

slymn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar arkadaşlar,

Yeni almış olduğum 111.yıl opel corsa 1.3 CDTI arabamdan belli devirler arasında kulak çınlaması ya da kısık bir ıslık sesi gibi bir ses geliyor. Henüz 400 km'de araç. Rodaj kurallarına uygun şekilde kullandım ve arabayı hiç zorlamadım. 100-120 km üzerine çıkmadım.

Bu ıslık sesini internette araştırdığımda birsürü farklı problemden kaynaklanabileceğini okudum. Sorunu tam olarak bilen ve neyden kaynaklandığı hakkında fikri olan arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim.

Bu arada ses çok fazla değil ama gece sessizken duyulabilir seviyede. Normal midir? Ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkürler.

çınlama sesini bilmiyorum ama ıslık sesi turbo'nun emiş sesidir. problem yok :)

aracınızla yola giderken gaza basın 1-2 saniye sonra ayağınızı gazdan çektiğinizde çufff diye bir ses geliyorsa Turbonun sesidir..

Valla ben seviyorum o ıslık sesini, 2-3ncü viteslerde yokuş çıkarken tatlı tatlı geliyor ya :good:

arkadaşların da demiş olduğu gibi turbo devreye girdiğinde çıkan ses olabilir genelde cam açıkken daha net ses gelir ama bunun farklı bir ses olma ihtimai olabilir yeni aldığınız aracı servise gösterin garanti kapsamında bakarlar

forum kuralları gereğince de üye arşivine kendinizi tanıtmanız gerekir

sonra da sizi ve aracınız CoRsA TEAM e bekleriz

hoşgeldinizz

Tamamdır, henüz yeniyim ve bu kuraldan haberim yoktu.

Bu arada ses kulak çınlaması sesine daha yakın bi ses ve sanki arabanın içinden geliyor. Yani camlar kapalı iken daha net duyuluyor ses. Belli devirler arasında gaz verirken ve gazdan ayağımı çekince geliyor. Şuan bulunduğum ilde servis olmadığı için bayram dönüşü izmirde servise göstereceğim. Opel yetkililerini aradım onlar da servise göstermemi söylediler ama çok bilindik bir durumsa diyerekten sizin yorumlarınızı da almak istedim.

valla camlar kapalıyken gelmesi bana pek normal gelmedi. ben ancak cam açıkken duyuyorum turbonun ıslık sesini.

sen yinede bi gösterde için rahat etsin. normalde olabilir tabi. kulaklar farklı neticede.

merhabalar aynı sorunu yasıyanlardanım 2 ay oldu arabamı alallı corsa1,3 tdi
aynı ses ozellıkle gece lerı cok net duyuluyor
servıse gıttımm abartısız 5 defa ama bısey bulamadılar bu versıyonlar boyle dedıler. bızım yapacak bıseyımız yok dedıler. gonderdıler. bu arabanın bu kadar rahatsız edıcı bır sesı oldugunu bılseydım ınannın almazdım resmen ıslık calıyor. almanyayay maıl dahı attım cevap gelmedi. 2008 corsam vardı hıc boyle bır ses ne duydum nede baska bısı..
bıraz arastrdım aynı sorunları yasayan yurt dısındada bırcok ınsan var.
hatta bır lınk vereyım sızlere buradan bakın. kımısı cozmuş olayı fakat garantıden degıl. kendılerı bellı bır masraf karsılıgı yaptrmışlar. bu opel için buyuk bır ayıp.. bırdaha asla opele yaklaşmam...
http://www.vauxhallownersnetwork.co.uk/showthread.php?163083-corsa-whistle

ses

Bende de 2011 1.3 Corsa cdti araç var. Araçta dediğini sese benzer iki ses gözlemledim ben de.
1. ses araba özellikle 1. viteste yavaş giderken ayağınızı gazdan çekip vites takılı iken yavaşladığınızda sağ taraftan bir çınlama sesi olarak geliyor. Bu sesi gerçekten sessiz bir ortamda duyabilirsiniz. Büyük şehirlerde yaşayanlar farketmemiş olabilriler. Tabi eğer varsa
2. ses ise özellikle motorun sıkışıp sizin gaza yüklendiğiniz durumlarda açığa çıkıyor. Mesela hızlanırken, dik yokuşlar çıkarken. Ben bu sesi en iyi 3-4 viteslerde Elmadağ yokuşunu çıkarken duyuyorum. Böyle sanki bir sürtünme sesi gibi bir ses geliyor. Daha yeni arabada ne olacak diyorum ama... Servise de gidemedim vaktim olmadı.
Fikri olanınız var mı???

Geri