opel combo 1.3 cdti city plus

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lynkeus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lynkeus

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
işte arabam bu. 2006 model ve yaklaşık 1 aydır bende. Ancak arada bir çalışmamazlık yapıyor ve ne zaman çalışmayacağını kestirmek imkansız. Hani bazı arkadaşlar soğukta diyebilir, mazot azdır diyebilir, akü zayıf diyebilir. Ancak bunların hiçbiri yok.Beyne baktırdığımda sorun görünmüyor. Mazot filtresini değiştirdim ama sorun devam ediyor. Çalıştığında çekişinde hiçbir sorun yaşamıyorum.ÇAlışmadığında ise önce marş alıyor ve ardından motor susuyor. Zar zor çalıştırdığımda ise önce çok düşük devirde çalışıyor. Devrini alana kadar egzosdan çokça beyaz duman atıyor. Devrini aldığında ise sanki o değilmiş gibi canavar gibi gidiyor ve 2-3 gün sorunsuz çalışıyor. servise gösterdim hata bulunmadı. bu konuda tecrübesi olan, bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin. burda arabayı kullanmaya korkar oldum.

1.3cdtı

bu motorlarda sizin bahsettiğiniz arızayı enjektörlerden yapar.fakat enjktörleri değiştirmeden önce söktürüp pompacıya kontrol ettirilmesi daha mantıklı olur.

soguk calistirma temperatur sensoru olabilir sensoru ölctür...
Kizdirma bujileri arizali veya yeterince kizmiyordur...baktir...
enjeksionlar bozuk olabilir mehmet kardesin dedigi gibi....
yüksek basincpompasi arizali olabilir...
yakitbasinc sensoru bozuk olabilir...
bunlara baktir,bunlar ariza göstermez,göstermeyebilir.. :)

Bende bu tip sıkıntı vardı ama bende çok sık marşa bastığımda veya arabayı stop edip daha bir dakka olmadan tekrar marşa bastığımda bazen araba çalışmıyordu. Bu sebeple marş dinamom değişti :) ve son zamanda da bir adet kızdırma bujisi değişti. Şimdi sıkıntı yok Allaha şükür.. "Semia" nın dediği gibi ısıtma bujilerini özellikle kontrol ettir. ;)

abı ben uzun zamandır astra, vectra,corsa,combo gıbı butun modellerı uzun seneler boyunca kullandım.hepsınıde sıfır olarak aldım ve kullandım.daha hıc ıkıncı el opel almadım.
o yuzden dıyorum kı
Opel'in Corsa ve Combo modellerinde akü problemi mevcut.
Akü yeteri kadar destek veremediği için bu tarz sorunlarla karşılaşıyoruz.
2008 model combom var. daha 35000km de bende aynı sorunlarla karsılasıyorum.
2004 de aldıgım Corsa da da aynı sorun vardı.Araba bı muddet sonra hıc calısmamaya basladı.Yollarda kalmaya basladım.
Arabanın her tarafına baktırdım hersey sağlam,hıc sorun yok.En sonunda Akusunu degıstırdık problem cozuldu:D
sanırsam bı gun bı yerde aku degıstırmek zorunda kalıcagız:D

Geri