Opel Astra J beni Opel'den soguttu!

leventkayikci

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Opel Astra J 1.4 140HP Cosma AS sahibiyim.

Aşağıdaki videolarda göreceğiniz sorunları servis 2 seferde de normal deyince, Opel Türkiye'ye başvurdum. Onların da yaptıkları Erpaş ile görüşüp, sorununuz normalmiş diye bana cevap vermek oldu.

Videoları izledikten sonra yorumlarınızı bekliyorum. (Sesi açarsanız daha iyi duyarsınız.)

Opel Astra J Brake Noise Problem

opel astra j air condition problem

Ynt: Opel Astra J beni Opel'den soguttu!

ilk videodaki ses el freninin kendini bırakmayı hazırlamasıyla ilgili ve sadece hareket edecekken yapar bunu ve el freni çekiliyken, 2.de bana normal geldi açıkçası eğer sürekli gazda giderken araç soğutması durmuyorsa normal ama klima etkisini kaybedip soğutma azalıyorsa sıkıntı vardır

birkezde odak yada gerçek e götürmenizi öneririm ama bence sorun yok

İlk videodaki ses araç park konumunda (P'de iken) pedala basıp kaldırınca bile çıkan bir ses. Yani araç zaten P de iken kendini kaldırmaya çalışıyorsa Opel otomatik şanzıman yapmaktan vaz geçsin bence...

İkinci videodaki de klima şiddetini kesiyor ve devre dışı kalıyor. Yaklaşık 10 sn sadece havalandırma çalışıyor. Sonra tekrar devreye giriyor. Yani gaza yüklendikçe klima devre dışı kalıyor. 140 beygir aracım var, kışın yağışlı diye gaza basma, yazın klima devre dışı kalacak diye gaza basma, ne anladım bu işten...

1.videodaki ses fren pedalinin sismesini onleyen sistem yani normal
2.videodaki tam belli olmuyor
Ama sponsorlarimiz olan bayilere basvurursaniz yardimci olurlar
Sponsorlarimiz turkiyenin en iyi 2 bayisidir dolayisiyla bu tip arizalar konusunda tecrubeliler

2. normal olmayabilir çünkü ben hiç bir sorun yaşamadım klima ile ilgili gayet güzel soğutuyor ama 1. kesin normal bir ses

leventkayikci link' Alıntı:
İlk videodaki ses araç park konumunda (P'de iken) pedala basıp kaldırınca bile çıkan bir ses. Yani araç zaten P de iken kendini kaldırmaya çalışıyorsa Opel otomatik şanzıman yapmaktan vaz geçsin bence...

İkinci videodaki de klima şiddetini kesiyor ve devre dışı kalıyor. Yaklaşık 10 sn sadece havalandırma çalışıyor. Sonra tekrar devreye giriyor. Yani gaza yüklendikçe klima devre dışı kalıyor. 140 beygir aracım var, kışın yağışlı diye gaza basma, yazın klima devre dışı kalacak diye gaza basma, ne anladım bu işten...
araç kendini kaldırmaya çalışmıyor sadece hazırlıyor d veya r ye almadan hareket etme hamlesi yapmaz araç

1. videodaki tsss sesinden bahsetmiyorsunuz değil mi? Arkadan gelen bilgisayar sesi gibi sesten bahsediyoruz doğru mu?

Bugüne kadar opel de dahil olmak üzere bir çok araba kullandım, ne fren şişmesin diye böyle bir ses duydum, ne de performans düşmesin diye klima kesme gördüm.
94 vectra, 96 omega, 2000 astra, 2001 astra, 2003 corsa, 2011 corsa, 2012 astra kullandım. Opel hayranıydım. Bu arabayla valla nefret ettim.

Dediğiniz gibi bir de Odak ve Gerçek'e göstereceğim.

evet arkadan çalışan bir sistem var aynı sesi manuel araçta el freni çekiliyken debriyaja basınca hatta sürücü emniyet kemerini takınca bile yapıyor servise gittiğinizde başka araçta deneyip görebilirsiniz araçtan soğumanıza gerek yok bu sesi hareket ettikten sonra bir daha duymazsınız

Bende de Active Select 1.4T var ilk videodaki ses aynı şekilde mevcut, sorduğumda fren destek sisteminin sesi demişlerdi, anladığım kadarıyla aracın sistemlerinden birinin çıkardığı olağan seslerinden. Ancak ikinci videonuzdaki olay da bende mevcut, giderken klimayı en üst seviyede çalıştırdığımda arada böyle bir akış hızı anlık olarak düşüyor sonra tekrar hızlanıyor. Yani ilki bir problem değil ancak ikinci olayla bende karşılaşıyorum, eğer ki soracağınız servis bununla ilgili bir problem var derse bende aracımı bir servise götürmeliyim demektir.

Geri