Opel astra g 4 yol bilgisayarında sıcaklar göstermiyor ?

erdem/astra

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar
Sabah aracıma bindiğimde yol bilgisayarı ekranındaki sıcaklık göstergesinin yerinde --.-- şu şekilde çizgiler vardı sıcaklık göstermiyordu.

Forumda araştırma yapınca sıcaklık müşürü bozulmuştur diye yorumlar yapılmış başka arkadaşların bu sorununa bendeki sorun da bu şekildeyse ben bu parçayı tedarik edip kendim değiştirebilir miyim?

Sıcaklık müşürü motor bölümünde pervanenın önünde vana gibi küçük birşey var o mu oluyor acaba?

Yardımlarınızı bekliyorum

fişi çıkmış,bozulmuş ya da takmayı unutmuş olabilirler ön tamponun plakanın arka hızasına bakarsanız sensrü görürsünüz fişi takılıysa eğer bozuk olma ihtimali kalıyor geriye

fişini kim çıkarmış olabilir ki?
sabah arabaya bindiğimde yoktu bişey öğleye doğru tekrar bindim ekran da bu çizgiler vardı.
tam müşürün olduğunu gösterir foto falan var mı?

ya fısı çıkmıştır yada bozulmuştur ıkısınden bırı artık tamponun altında orta ızgara takılıyor

fişi çıkmış derken zamanla toz çamur temassızlık veya o bölgede yapılan bir tamirat sonucu yerinden oynamış ya da bozulmuş olabilir.çünkü o sensörün fişini çıkartınca o işaret çıkıyor ekranda

Fiş çıktığında bende " F " yazıyor.

baktım tamponun tam ortasına takılıyor. fiş falan çıkmamış soketi çıkarıp taktım sıcaklık yazdı sonra tampona takınca tekrardan gitti derece gene söküp taktım geri gelmedi hepten gitti. küçük parçada sorun vardır değil mi kablolarda falan bişey yoktur?

WD 40 sıkın soketi çıkarıp fiş kısmına, paslanma olduysa(çünkü nemli bölgede duruyor) iletkenliğini yitirmiş olma ihtimali yüksek.
Eğer tekrar olmaz ise, veri alamıyor demektir, sıcaklık sensörünü değiştirirsiniz.

Geri