ÖNEMLİ OLABİLİR (sigorta poliçesi hakkında) !!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tarki
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tarki

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm arkadaşlar.
sizleri az önce yaşadığım olayla ilgili bilgilendirmek, isterim. Sigorta şirketinde teknik destek bölümünde çalışmaktayım, sigorta poliçe ve kasko bölümündeki yetkili arkadaş beni aradı. telefonda diğer hatta bi bayanın benim eşim olduğunu adımı-soyadımı, trafik sigorta poliçe no'mu söyleyerek poliçenin aslı gibidir şeklinde kaşe-imza yapıp gönderilmesini istiyor. bu arada benim yurt dışında kendisininde iş için izmirde olduğunu ,poliçenin aslının yanında olmadığını, çevirme sırasında polisin istediğini söylüyor.

işin özü; poliçe üzerinden sahte (kaza)raporu veya bizim bilmediğimiz başka bir üçkağıt çıkabilir. herkezin dikkatine.....

(tabi bu arada sigorta şirketinde çalışıyo olmam ve ilgili bölümdeki arkadaşın bu zokayı yememesi şans olabilir)

Son düzenleme:
yuh yaaaaa bunası bi sahtekarlık böyle

Geçen bir kazadan sonra eleman sigorta poliçesinin fotokopisini istemiş arkadaşımdan, vermiş bizimki de. Sonra eleman arayıp "ustam ruhsat fotokopisini de istiyor" deyince beni aradı "sakın verme" dedim. Anlaşılan bu aralar da buna taktılar. Adam arabanın ruhsatını sigorta poliçesini tüm ayrıntılarıyla bilecek, sonra ne isterse yapacak. Oldu olacak bi de dönelim de...

Geçen bir kazadan sonra eleman sigorta poliçesinin fotokopisini istemiş arkadaşımdan, vermiş bizimki de. Sonra eleman arayıp "ustam ruhsat fotokopisini de istiyor" deyince beni aradı "sakın verme" dedim. Anlaşılan bu aralar da buna taktılar. Adam arabanın ruhsatını sigorta poliçesini tüm ayrıntılarıyla bilecek, sonra ne isterse yapacak. Oldu olacak bi de dönelim de...
kazadan sonra veya kaza süsü verilmiş bir olaydan sonra eksper size ulaşır ve aracı görür

İçimden yuh olsun demek geliyordu ben de dedim. Ortalık sahtekar doldu. Benim merak ettiğim konu sahtekarlığın toplam nüfusa oranı ne kadar oldu acaba. Malum % 99'u müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz.

benım anlamadıgım kaza sırasında karşı tarafa neyı vermemız gerekıyor????

Öncelikle kaza tesbit tutanağı düzenlenecek. Hatalı taraf karşı tarafa trafik poliçesinin+ehliyetin+ruhsatın fotokopisini verecek, mümkünse kaza ile ilgili fotoğraflar çekilecek.

tamam yanı ruhsat ve trafık sıgorta policesinin fotografını vermede bır sorun yok :)

Normal işlem bu şekilde ama arkadaşın başına gelen olay farklı. Ortada kaza yokken kendisinden trafik sigortasının fotokopisi isteniyor. Hayali bir kaza, uyduruk bir kaza raporu, poliçe fotokopisi, tanıdık birinin ehliyetinin fotokopisi sahte kaza için işlem tamam yani.

kazada kimin suçlu kimin mağdur olduğuna tramer karar veriyor. bu yüzden olay yerinde her iki tarafta birbirine ehliyet ruhsat ve poliçe fotokopilerini vermeniz gerekiyor. bunlar olmadan trafik poliçesi üzerinden işlem yaptıramazsınız.

Geri