ön tekerlekten gelen ciyirti sesi

tncy_astra_g

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar seyir halindeyken sol ön tekerlekten cıyırtı geliyor sebebi ne olabilir bir fikri olan varmı.frenlerimde herhangibir sorun yok vede herhangi bir uyarı lambası yanmadı.bana diskten geliyor gibi geldi arabam 45000 de.:confused:

Frene hafif basınca ses kesiliyor mu?

bazen kesiyor

daha önce 2002 astra g sahibiydim.ondada buna benzeyen bir ses gelmişti ve balatanın kenarında diske sürten bir tel görmüştüm.o telleri biraz dışa doğru kanırtmıştım ve sisi kesmişşti.bu arabada öyle bir telde göremiyorum...

bence frenden belli hemen gösterin yazık diskinize..

diskin en kenarı 2 mm kadar yüzeyine göre biraz daha kalın kalmış acaba disk eskimiş olabilirmi?

balataları kontrol ettir.bitio olabilir.bitmeye yakın balatanın ıcındekı tel cıkıp diske surtme yapar

anladım arkadaşlar.anlaşılan kendi yapabileceğimiz bir şey yok servis yolu görünüyor desenize.ilginize teşekkürler.

Bitik balata frene basınca daha fazla ses yapar. Frene basılmadığı halde balatalardan veya disklerden ses geliyorsa; ya araya toz toprak giriyordur yada fren pistonları kirlenmiş olup sıkma bırakma işlemlerini tam olarak yapamıyordur. Temizlenirse sorun kalmaz.

disk çapağı

arkadaşım diskler aşındığı zaman kenarlarda çıkıntı şeklinde çapak bırakıyor bu da frene bas yada basma sürtünerek cıyırtı yapabiliyor. başıma geldi disk kenar yüzeyleri hafif taşlanıyor. ve sorun halloluyor.

Geri