Ön Takımla İlgili Sorular ;

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muebbet

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Merhabalar bayadır foruma giremedimde bakamadımda fakat artık net bir yorum belki çözüm istediğim için sorunları yazmak istiyorum, öncelikle 2005 model meriva aracım gaza yüklendiğimde ön tarafı yalpalıyordu aracın sağ alt taşıyıcısı ve teker bilyesi ile rotil değişti akabinde z rotlar değişti iki tarafında bu işlemler esnasında amortisör üst takozları değişti direksiyonu çevirirken gelen gıcırtılar nedeni ile son olarak sağ taraftan gelen sesi rotil den olduğunu söyledi ustam ve oda değişti ama hala direksiyonda bi hafiflik ve yokuş yukarı gaza abandığımda yalpalama var direksiyon kutusunun tamir edilmesi gerektiğide söylendi.. son olarak tüm bu işlemlerden sonra rot yapıldı balansa sokmadım hiç aracımı yorumlarınız ve fikirleriniz gerçekten önemli saygılar..

Arka lastikleri sök ön lastikler ile yer değiştir şimdi bu durum bende de var ama çözüm bulamadım en son şu araçları komple test eden yerde komple baktıracağım.

Arka lastikleri sök ön lastikler ile yer değiştir şimdi bu durum bende de var ama çözüm bulamadım en son şu araçları komple test eden yerde komple baktıracağım.

bunu denicem diğer fikirde mantıklı aslında.. Ön takıma kaç kişiye baktırdım hiç birşey bulamadılar üsttede yazdığım gibi direksiyon kutusunun revizyonu ile alakalı sağ tekeri oynattığınızda z rotlardan tıkırtı burcuna yani direksiyona doğru giden bi titreşim boşluk var..

Lastik içinde kırılmış bir telden bile aynı sorunu yapabiliyor. O yüzden en azından lastik kaynaklı sorun olmadığı ortadan kaldırmak gerek.

Merhabalar tekrar bugün aracı kaldırıp iyice kontrol ettim direksiyonu sağa sola milim hareketleri bile tekerler algılamakta buda boşluk yok demektir.söylediğim sorunun aks kafasından olma ihtimali nedir? aks kolu lastiği sağa sola oynattığımda oynamakta aks boşluğu sanırım tek sorun..?

Geri