Ön cam yağmur kaydırıcı-DİKKAT

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kutoz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kutoz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar,

1 sene kadar önce SONAX da arabanın ön camına yağmur kaydırıcı uygulattım. SONAX ın yaptığı kimyasal bir ürünmüş ve 1 sene gidiyomuş.OMBRELLO marka bişeydi sürdükleri. İlk başlarda acaip memnundum. Gerçekten hiç yağmur tutmuyor aycıca geceleri ise sanki cam hiç yokmuş gibi hiç parlama yapmıyordu. Fakat 6-7 ay geçtikten sonra yağmurda silecekleri çalıştırdığım zaman camda sanki yağ varmış gibi bir iz kalıyor. Bu iz 2 saniye içerisinde kayboluyor ama sileceği devamlı çalıştırdığınızda haliyle bu iz hep camda ve felaket derecede görüşünüzü etkiliyor üstüne birde gece araçların farları varsa vay halinize. Yanlız yazın bu durum yok yani anlaşılan soğuk havalarda yapıyor. Şimdi bana git SONAX a söyle diyeceksiniz ama adamlar halen bunu uyguladıklarına göre pek umurlarında değil anlaşılan. AMAN ARKADAŞLAR UZAK DURALIM. Ben nasıl çıkaracam bunu ön camdan ?

ben kendim bu ürünlerden alıp kullanıyorum ve memnunum. evet hafifiçe bir iz yapıyor ama zamanla geçiyor o iz atıyorum 10sn falan kalıyor camda rüzgarın etkisiyle kayboluyor yavaş yavaş. hatta ben kaportanın bazı bölümlerinede uyguladım su kaydırıcı işe yarıyor :D

Son düzenleme:
Sanırım çözücü bir şeylerle denemek lazım çıkarmayı. Sirke veya tiner belki ama ben sadece fikir yürütüyorum tabii, deneyimi olan arkadaşlar varsa bu konuda yazarlar...

önce tiner, sonrasında da saf amonyakla temizlersen sorun hallolur bence.

ben camıma böyle birşey uygulatmadım. ancak bu sene bende de böyle bir sorun var. silecek sildikten sonra yağlı gibi kalıyo cam. rüzgar etkisini gösterene kadar birkaç saniye görüş kötüleşiyo. ben de çözümü merak ediyorum.

silecek lastiklerim arabayı aldıgımda sıfır gibiydi, nokta bırakmıyordu, ve 3 senedir kullanıyorum. acaba lastikleri değiştirmenin mi zamanı geldi?

ben camıma böyle birşey uygulatmadım. ancak bu sene bende de böyle bir sorun var. silecek sildikten sonra yağlı gibi kalıyo cam. rüzgar etkisini gösterene kadar birkaç saniye görüş kötüleşiyo. ben de çözümü merak ediyorum.

silecek lastiklerim arabayı aldıgımda sıfır gibiydi, nokta bırakmıyordu, ve 3 senedir kullanıyorum. acaba lastikleri değiştirmenin mi zamanı geldi?

3 sene :eek: baya iyi gitmişler bence ilk işin değiştirmek olsun :)

teşekkürler fikirleriniz için ama geçenlerde tiner gibi bişeyle camı sildim ama sonuç aynı. Üstelik yağmur kaydırıcı uygulattıgımda arabanın on cam yenı degısmıstı. Yani sıfır cama uygulattım, yazık oldu galiba :sorry:

sileceklerinizin lastiklerini değiştirip bir daha deneyin. belki ondan yapıyordur. çünkü ben kullanıyorum bende de var ama ürünleri kullanmayıp camında iz oluşanlarda var... o zaman silecek lastiklerimizde sorunv ar gibi.. benimkiler zaten 4 aylık ama ömrü bitti :D nasıl oldu anlamadım... gidip lastik alacağım en kalınından...

teşekkürler öneriniz ama onuda denedim. 2 kere sileceklerimi değiştirdim bosch aerotwin. Sirke ile falan gene silicem ama pek cıkıcak gibi değil bence. Aman arkadaşlar ben sizi bu SONAX ın yaptıgı uygulama konusunda uyarmak istedim ama illaki yagmur kaydırıcı uygulatmak istiyorsanız marketlerde bile olan silokon esaslı olanı alıp kendiniz sürün 1-2 sonra tekrarlayarak devam edersiniz.

Merhaba Arkadaşlar,

1 sene kadar önce SONAX da arabanın ön camına yağmur kaydırıcı uygulattım. SONAX ın yaptığı kimyasal bir ürünmüş ve 1 sene gidiyomuş.OMBRELLO marka bişeydi sürdükleri. İlk başlarda acaip memnundum. Gerçekten hiç yağmur tutmuyor aycıca geceleri ise sanki cam hiç yokmuş gibi hiç parlama yapmıyordu. Fakat 6-7 ay geçtikten sonra yağmurda silecekleri çalıştırdığım zaman camda sanki yağ varmış gibi bir iz kalıyor. Bu iz 2 saniye içerisinde kayboluyor ama sileceği devamlı çalıştırdığınızda haliyle bu iz hep camda ve felaket derecede görüşünüzü etkiliyor üstüne birde gece araçların farları varsa vay halinize. Yanlız yazın bu durum yok yani anlaşılan soğuk havalarda yapıyor. Şimdi bana git SONAX a söyle diyeceksiniz ama adamlar halen bunu uyguladıklarına göre pek umurlarında değil anlaşılan. AMAN ARKADAŞLAR UZAK DURALIM. Ben nasıl çıkaracam bunu ön camdan ?
Arkadaşım linki bi incele istersen skoda forumda irfan bey var yardımcı olacağını sanıyorum. Söylediğiniz izler linkteki gibi anladığım kadarıyla aynı sorun bendede var. Bir ara girişecez bakalım camlara. http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=4018

Geri