OMVL otogaz sistemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan astra bor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

astra bor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
:eek: :p :p :p 97 model astra 1,6 16 v hb aracıma OMVL otogaz sistemi taktırmayı düşünüyorum. Aynısını taktıran var mı? memnunmusunuz? aynı tip aracı olupta taktıranalr acaba tüketim miktarı litre bazında nasıldır?:hıh: :cry: :cool: :pon: :sorry: :sorry: :sorry:

derdime deva olacak yok mu?

Sanırım OMVL taktıranlar o kadar çok olmadığı için henüz soruna yanıt alamadın.
Ancak sana önerim; http://www.lpghaber.com diye bir LPG forumu var orada biraz zaman geçirirsen her marka ile ilgili epey bir bilgin olur.
Orda da OMVL bölümü pek kalabalık değil ama hiç yoktan iyidir.
Son olarak burada da çok söz edildi bu LPG konusunda en önemli unsur; işin ehli, temiz montaj yapan bir usta olmazsa olmaz.

Kolay gelsin.

ben 2000 astra 1,6 hb ye taktım. acayip memnunum. ama vectra_black in de dediği gibi markadan çok montaj önemli. ama konu markaysa, omvl 2,0 altı motor hacimlerindeki kullanımlarda tasarruf rekoru kırdı diye biliyorum. 2,0 ve üstü için de prince deniyo.

forumda daha önce omvl yi söküp atmak isteyenler lanetleyenler de olmuştu ama bence onlarda sorun montaj hatası vs. idi. ne marka olursa olsun montaj ve program kötü yapılırsa en iyi markayı bile mındar ederler.

şimdiden hayırlı olsun.

dizele lpg takılırmı ?

soruma yanıt yokmu biraz sacma soru ama dizele lpg takılırmı konu acmak istemedim

sonunda taktırdım. şu an memnunum. usta birazbin daha sonra tekrar program atıcaz, yeniliyeceğiz. dedi. acaba neden diye sordum, araç şu an lpg ye tam uyum sağlamadı. bir dahakinde daha güzel olacak dedi. pek inandırıcı gelmedi bana. ama şu an memnunum. ancak vites geçişlerini 2500 devirde yaparken şimdi 3000 e yaklaşması gerekiyor. hatta bazen geçiriyorum. aracımda bor yakıt sistemi de takılı, harici olarak. acaba bu performansı ileriki günlerde arttırır mı ki? eğer arttırmazsa, onu söküp atarım.

Bir araca program atılamıyorsa kesinlikle sebebi vardır. daha sonra yapılacak ayarla neyi düzeltmeye çalışacakmış.???

şimdi siz lpg ile dolaşmaya başladınız, aracınızın lpg ayarı iyi olmadığından muhtemelen (en geç) 7-8 gün sonra sorunlarla karşılaşacaksınız. aracınızda tekleme, soğukta geç çalışma, cut-off da problem gibi şeyleri yaşayacaksınız. sonra lpgcinize tekrar ayara gideceksiniz, gideceksiniz , gideceksiniz .........

ve lpgciniz bunu kesinlikle düzeltemeyecek.

lpg taktırırken macera aramayın demiştim, ,İşini bilen ustalara bırakın lpg dönüşümünü.

İyi günler dilerim..

sonunda taktırdım. şu an memnunum. usta birazbin daha sonra tekrar program atıcaz, yeniliyeceğiz. dedi. acaba neden diye sordum, araç şu an lpg ye tam uyum sağlamadı. bir dahakinde daha güzel olacak dedi. pek inandırıcı gelmedi bana. ama şu an memnunum. ancak vites geçişlerini 2500 devirde yaparken şimdi 3000 e yaklaşması gerekiyor. hatta bazen geçiriyorum. aracımda bor yakıt sistemi de takılı, harici olarak. acaba bu performansı ileriki günlerde arttırır mı ki? eğer arttırmazsa, onu söküp atarım.

Son düzenleme:
astra bor kardeş aracın lpg ye uyum sağlamaz diye birşey olmaz.benzinli bütün araçlar lpg ye uyum sağlar.benim aracıma lpg takılır takılmaz program atıldı.1000 km sonra tekrar gel dedi usta.km deki yakıt tüketimimi sordu.uzun yolda aracım 110 ykr yaktığını söyeledim(klima sürekli açık).o zaman herhangi bir şey yapmamıza gerek yok dedi ve benim rahatlıkla arabaya binmeye devam edebileceğimi söyledi.inşallah sıkıntı çekmezsin.

Geri