oku burak abi cok istiyodun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bahattinkaya

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Sevgili Peygamberimizin büyüklere saygıyı anlatan konuşmaları..

“Küçüklerimize merhamet, büyüklerimize de saygı göstermeyen bizden değildir”[2] diye buyurması büyüklere saygının ne hakiki Müslüman olmanın şartlarından biri olduğunu gösterir. Yine Peygamberimiz “Saçı sakalı ağarmış yaşlı Müslüman’a hürmetin Allah’a olan saygıdan doğduğunu”[3] ifade etmişlerdir. Öyleyse bizler, yarının yaşlıları olarak yaşlılarımıza azami derecede saygı göstermeliyiz. Bu saygıyı toplu taşıma araçlarında yer vererek, yolda yürürken yardımcı olarak, halini hatırını sorup güler yüzle gönlünü hoş ederek, gayet kolay bir şekilde gösterebiliriz. Yine sevgili Peygamberimiz “Bir genç yaşından dolayı yaşlı birine saygı gösterirse Allah ona yaşlanınca kendisine saygı gösterecek kişiler takdir eder”[4] diye buyurmuşlardır. Bu da bize gösteriyor ki, saygı görmek için saygı göstermek gereklidir.
Aziz Mü’minler!
Sonuç olarak, yaşlılar hem güç itibariyle hem de bazen akıl itibariyle çocuk halini alabilirler. Onlara karşı her ne olursa olsun saygı yitirilmemelidir. Bir evde büyüğün olması o eve bereket getireceğini, ayrıca onların tecrübelerinin bizlere hayatta hep ışık olacağını, hiç aklımızdan çıkarmamalıyız. Allah’ın rızasını kazanmak için büyüklere saygı ve küçüklere sevgi dolu olmaya gayret etmeliyiz.

bravo sana neçok şey biliyosun sen öyle.aferim nerden copy paste yapıyosun?

bak bahattin ben kimseye saygısızlık yapmadım beni bu sitede bilen bilir.saygısızlıkla itham edildiğimde sebebini sormak benim en doğal hakkım sebebini sorunca saygısız oluyorsam ki öyle değilim.eğer sebep sormak saygısızlıksa saygısızım...

bravo sana neçok şey biliyosun sen öyle.aferim nerden copy paste yapıyosun?

bu bir paylaşımdır..cok istediğin için yaptım..ben kimseye saygı ve sevgiyi öğretemem...peygamber efendimizin sözlerini yazmak istedim öbür yazdıklarına bşy demiyorum..sana kalmış

bu bir paylaşımdır..cok istediğin için yaptım..ben kimseye saygı ve sevgiyi öğretemem...peygamber efendimizin sözlerini yazmak istedim öbür yazdıklarına bşy demiyorum..sana kalmış
tabi bana kalmış.sen her olaya zıplama.irfan bey bişeyle itham etmiş bende sordum sen neden bana saygıyı öğretmeye çalışıyosunki?

Arkadaşlar lütfen..Yazdıklarımızı,konularımızı tekrar tekrar tartıp yazalım.Bugün pek çok konu ve yorum okudum,bugüne kadar olaylara hiç müdahil olmadım,zaten bu yazacağım tek mesaj olacak.Kişiler ile ilgisi yok,ismen kesinlikle söylemiyorum,birbirimize saygımızı kaybetmeyelim.

Arkadaşlar lütfen..Yazdıklarımızı,konularımızı tekrar tekrar tartıp yazalım.Bugün pek çok konu ve yorum okudum,bugüne kadar olaylara hiç müdahil olmadım,zaten bu yazacağım tek mesaj olacak.Kişilerle,ismen kesinlikle söylemiyorum,birbirimize saygımızı kaybetmeyelim.
:good:

tabi bana kalmış.sen her olaya zıplama.irfan bey bişeyle itham etmiş bende sordum sen neden bana saygıyı öğretmeye çalışıyosunki?

SENİN BANA Bİ ÖNCEKİ KONUDA YAZDIĞIN YAZIDA BUYDU
senden öğreniriz saygıyıda bahattin bi konu açarsın saygı nasıl olur kaç yaşında öğrenilir kaç cm dir flan diye bilgilendirirsin.iyi olur...

Bende bunun için konu actım tamammı abi yazdığını anlayamıyosan 3kere hatta 4 kere oku..:good: Benim amacım sana saygı öğretmek değil daha yenide yazdım...sana kalmışş...:good:

ha bide unutmadan sorayım bahattin sana karşı saygısızlıkmı yaptım?yada yaptığım esprinin altında bir gerçeklikmi aradın sence her şakanın altında bir gerçeklik yatarmı?

SENİN BANA Bİ ÖNCEKİ KONUDA YAZDIĞIN YAZIDA BUYDU
senden öğreniriz saygıyıda bahattin bi konu açarsın saygı nasıl olur kaç yaşında öğrenilir kaç cm dir flan diye bilgilendirirsin.iyi olur...

Bende bunun için konu actım tamammı abi yazdığını anlayamıyosan 3kere hatta 4 kere oku..:good: Benim amacım sana saygı öğretmek değil daha yenide yazdım...sana kalmışş...:good:

saygıyı öğret dedim sende öğretmek için yazdın bu konuyu.demek bende saygı eksikliği gördünde yazma gereğini duydun.benim her dediğimi yaparmısın?

bu arada kalbini kırmak istemem abi ben sadece olanlara cvp veriyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri