Ynt: nevsehir göreme yardim lutfen???
kursatihtilali link' Alıntı:
Selam arkadaslar haftasonu goremeye netten otel bakiyoruz bir gece kalacagiz ilk defa gidiyoruz iki aile bir bebek 11 aylik. Bilen ya da oraya daha once giden varsa birkac sorum olacak.
1.müze kart oradan temin edebilir miyiz?
2.yemek oralarda pahali midir ona gore oteli yarim pansiyon bakacagiz.
3.mutlaka gorun dediginiz yer var mi oralarda?
4.bebek arabasi ile yuruyebilir miyiz?
Nette de arastiracagim ama once buraya danismak istedim bilen giden varsa yardima acigim. Kucuk bir bilgi bile cok faydali olabilir. Simdiden tesekkurler..
Ben bu baharda gittim mayıs ayında size oraları herşeyi ile anlatabilirim...
Öncelikle kapodakya gezisi yapacaksanız Göremede değil kesinlikle
Avanosta kalın.. Oralarda gezeceğiniz yerlerin kesişim noktası Avanos'tur.. Göreme biraz daha aşağıda kalıyor ve baskın ancak Avonasta bütün kapadokya ayağınızın altında birçok yerini görebilirsiniz.. Biz avanosta
Duru hotel de kaldık Avanos'un tepesinde 3 yıldızlı Manzarası harika sabah kahvaltısı açık büfe akşam yemeği yok... otelden gayet memnunduk...
Ama illa göremede kalacağız diyorsanız asmalı konağın 50mt üstünde ismi aklıma gelmedi isminde "Anadolu" geçen bir oteldi 5 yıldızlı mükemmel bir yöresel oteldi ben otele bayılmıştım tam kafa dinlemelik yerdi .. Ama pahalıydı...
1-Müze kart her yerde bulunmuyor belli başlı yerlerde var, Ör: yeraltı şehrine girerken, ıhlara vadisine girerken ve zelve antik kentine girerken ya da çavuşinde alabilirsiniz ama heryerde kart geçerli değil onu söyleyeyim.. Ancak Mutlaka müze kart alın çok daha uyguna geliyor.
2- Her keseye göre yemek var.. ama yöresel yemek yerseniz biraz pahalı ancak oralara gitmişken yöresel yemeklerin tadına mutlaka bakmalısınız...
3-Oralara gittiğinizde sağlam bir gezi planınız varsa 2.5 taş çatlasın 3 günde her yerini gezersiniz.. ve Mutlaka heryerini gezin..Eksik kalmasın
4- Bebek arabası kesinlikle hiçbir işe yaramaz ancak akşam otele döndüğünüzde kent merkezinde kullanırsınız... Bence onun yerine kanguru yada ana kucağı alın bebek çok büyük değilse..(yaşı)
Sormak istediğiniz birşey varsa yine yardımcı olurum....