mtv yanlış hesaplamışım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meftunn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meftunn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar komik gelebilir vay enayi diyebilirsiniz belki ama :)
arabam 2006 model bende 2009 yılındayız diye 1-3 yaş dilimine göre mtv yatırcam sanıp 190 küsür lirayı cebime koyup bankaya gittim...

plakayı söleyince bankacı bana 130 küsür lira dedi.. biraz adamla brain storming falan yaptık derken bu rakamı kabullendim ve bankacının dediği şekilde yatırdım bu durumda 60 lira cebime kaldı (bu paraylada yağ değişimi yapacağım)

sonra şöle bi düşündüm, aracı 2006 martta aldık.. ilk vergisi opel tarafından yatırılmıştı 2006 2. taksiti, 2007 de 2 taksit 2008 de 2 taksit yatırdım, derken toplamda 6 taksit yani 3 senelik vergi yatmış oluyo

dolayısıylada 2009 un başında 7.vergimi yatırırken 4-6 yaş diliminden yatırmam gayet normalmiş...

belki aynı hataya düşen bi arkadaş olmuş yada olacaktır.. paylaşıyım dedim..

425 ytl 50 krs verdim ben :) ama normal diyor lar

arkadaşlar komik gelebilir vay enayi diyebilirsiniz belki ama :)
arabam 2006 model bende 2009 yılındayız diye 1-3 yaş dilimine göre mtv yatırcam sanıp 190 küsür lirayı cebime koyup bankaya gittim...

plakayı söleyince bankacı bana 130 küsür lira dedi.. biraz adamla brain storming falan yaptık derken bu rakamı kabullendim ve bankacının dediği şekilde yatırdım bu durumda 60 lira cebime kaldı (bu paraylada yağ değişimi yapacağım)

sonra şöle bi düşündüm, aracı 2006 martta aldık.. ilk vergisi opel tarafından yatırılmıştı 2006 2. taksiti, 2007 de 2 taksit 2008 de 2 taksit yatırdım, derken toplamda 6 taksit yani 3 senelik vergi yatmış oluyo

dolayısıylada 2009 un başında 7.vergimi yatırırken 4-6 yaş diliminden yatırmam gayet normalmiş...

belki aynı hataya düşen bi arkadaş olmuş yada olacaktır.. paylaşıyım dedim..
Model olarak bakıyorlar,doğru yani ay olarak 3yaşını doldurman gerekmiyor.Benimkide tescil harihi 2005 haziran ama 2008 ocakta düşmüştü,iyi oluyor böyle paranın cepte kalması:).

ama bırde benı dusunun vergıyı odemeye gıdıyorum oda ne plakama kesımıs bır ceza bu nasıl olur

Meftun çok sagol, bende 2006 model sahibiyim, aynı şeyi bende düşünmüştüm.Demekki daha az ödüyoruz.Tşk.ler bilgi için

abi eğer 2006 nın ilk döneminde alındıysa araç yani 6. aya kadar falan diyim o zaman kesin az ödiycen..
ama 2006 ın 2. yarısındaysa emin deilim...
ayrıca bi arkadaş direk tescil yılına bakılıyo demiş.. yani büyük ihtimal az ödiyceksin ve sende benim gibi o artan 60 lirayı nereye harcasam diye düşünceksin abi :)

bende 1-3 yaşa göre hesaplayıp ona göre bütçemi ayarlamıştım. sonra 137 yi duyunca bayağı sevinmiştim :D

Aracın yaşı hesaplanırken +1 ilave edilecek. Yani 2000 model bir araç 2009 yılında vergi için yaşı hesaplanırken 9 yaşında olmuyor. Vergi hesaplanırken 9+1=10 olarak kabul ediliyor.

Geri