MTV geri ödeme?!?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ogun06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ogun06

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar mtv de ki kasko değeri indiriminden ne yazıkki benim daha yeni haberim oldu :D Biraz araştırdım geçen sene fazla ödediğim verginin geri ödemesi yapılabiliyormuş. Bu geri ödemeyi nasıl alabilirim? Bir de bu sene indirimden nasıl yararlanacağım?

devlet e verdiğini geri almak biraz zor ama sanırım geçmişi alamıyorsun. sadece olduğun sene için verdiğin dilekçeyle işlem yapılıyor.

eğer geri alınıyorsa yıllarca yüksek motorlu araç kullananlar hep geri isteyecektir parasını ki içinden çıkılmaz kaos olur...

geri alınabilir bu yüzde olayı ilk çıktığında çalıştığım şirket filo araçlarından yüklü miktar geri ödeme almıştı.. dilekçe yazılyor makbuz örneği vs.. göndermişlerdi tam detayını bilmiyorum

Kaskocuna bir danış onlarda zaten mevcut indirim için bir matbu forum var onu doldurup vergi dairesine vericeksin diye kalmış aklımda diğeri içinde geri tahsil etme olayı vardı ama onuda bir sor kaskocuna yada vergi dairesine.

Kaskocuna bir danış onlarda zaten mevcut indirim için bir matbu forum var onu doldurup vergi dairesine vericeksin diye kalmış aklımda diğeri içinde geri tahsil etme olayı vardı ama onuda bir sor kaskocuna yada vergi dairesine.

Çağrıya katılıyorum. Ek olarak;

Sigorta acentelerinde bulunan matbu form ile hem güncel vergi dilimini indirebilir hem de geçmiş dönem vergi alacağını tahsil edebilirsin.

Benim başımdan geçti, 2010 yılı fazla vergi tahsilatını geri almış, 2011 yılı vergi oranımı güncelletmiştim. İkisinde de aynı formu doldurup ilgili Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi'ne veriyorsun. Ancak geri ödemeler tek bir yerden, İstanbul da sadece Ümraniye Vergi Dairesi'nde yapılıyor. Geçmiş dönem için buraya başvurmuştum. Ama güncelleme işlemini Bostancı (İçerenköy) V.D.'nde yapmıştım. Dilekçende bir hesap numarası da belirtmen gerekiyor. Bana ödeme başvurudan yaklaşık 2 ay sonra yapılmıştı. Bilgine,

Kolay gelsin,

Geri