Motorsiklet Ehliyeti!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hi_cazz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hi_cazz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bugün sabah kalkıp A2 ehliyet almak için sınava girdim. Aslına bakılırsa sınavdan başka herşeye benziyor. Devletin bu konudaki tutumu maddiyattan öteye gitmiyor bence. 5 tane kulenin arasından geçemeyen bir kişi yok. Geçemeyen olsa bile onu görecek komisyon yok. Demem o ki, aslında sınav yapmalarına gerekte yok. Desinlerki 250ytl yatırın ehliyetinizi verelim deseler yeridir yani. Sonuç olarak kimsenin sağlığı değil. Devlete girecek 3 kuruş düşünülüyor.

Bazen bende düşünüyorum A2 ehliyet almayı nasıl bir prosedürü var anlatabilir misin?

sanki B sınıfı ehliyette çok denetim var sınavda sordukları soru hava filtresi neyi temizler? gerisini siz yorumlayın kazalar neden oluyor...

bende motosiklete çok özeniyorum şu yüzüstü yatar gibi kullanılanlara ama korkuyorum.2 teker üstünde hız yapamam:( bir arkadaşım dediki onların motoru hız yapınca soğuyor hız yapmazsan motoru yakarsın dedi.ne derece doğru bir bilgisi olan varmı?

bende motosiklete çok özeniyorum şu yüzüstü yatar gibi kullanılanlara ama korkuyorum.2 teker üstünde hız yapamam:( bir arkadaşım dediki onların motoru hız yapınca soğuyor hız yapmazsan motoru yakarsın dedi.ne derece doğru bir bilgisi olan varmı?

alakası yok su soğutmalı onlarda.
iki teker bilen işi bilen ellerde zevk makinasına dönüşüyor unutmayalım.
Motosiklet tehlikeli değil, bizler tehlikeliyiz.

-------------

ehliyetinizi B + A2 yapmanın maliyeti kursa 200 ytl vetmek koşulu ile 325.5 ytl dir.(herşey dahil)

kursta deslere gitmeseniz bile olur (ki zaten anlatılan bişey yok)

zamanı gelince 20 soruluk bir motor sınavına giriyorsunuz..

20 soru kodalaması ile beraber 1-2 dakikada bitiyor..

ders salonundan çıkmak istiyorsunuz çıkarmıyorlar.. 30 dakka boş boş oturuyorsunuz..

sonra zamanı gelince direksiyon var.. kafalarına göre not veriyorlar..

ben şeker gibi dönmeme rağmen 80 aldım.. (heralde scooter diye :D)

her şey bitip sürücü kursundan dosyanızı alınca harç yatırmaya gidiyorsunuz.. 59,1 ytl gibi garip bir miktardı..

tabi para üstünü vermiyorlar size.. ısrarla isteyin :D

sonra geriye ehliyet kart ücreti kalıyor.. oda 30 küsür ytl idi..

ancak emniyete gittiğiniz zaman işlerin hiçte beklediğiniz gibi yürümediğini görüyorsunuz..

dosyanızın hazırlanması doldurulması vs gerekiyor.. hele ehliyetinizi aldığınız yer a2 ehliyeini alacağınız yeden farklı ise kurumlar kendi arasında "bu eski B sınıfı harbimi lan?" yazışması yapıyor...

Falan filanca dernek adıyla sizin dosyanızı hazırlayan elemanlara 10 ytl veriyorsunuz...

birde size kahverengi vergi iade fişlerini koyduğunuz dosya ya 5 ytl diyip kaktırıyorlar..

toplamda emniyettede 45 ytl gibi bir ücret ödüyoruz ve 1 hafta içinde B + A2 li ehliyetimiz geliyor...

ha bu arada kalan 20 ytl derden diye sorarsanız eski ehliyetinizin kursa kayıt olurken noter tasdiki gerekiyor ayrıca sabıka kaydı ücretide var :)

ben kuruşu kuruşuna hesaplamıştım 324.5 yada 325.5 ytl çıkıyor...

Otomobil muayeneleri farklı mı, bir de özel sektöre devredilecek daha sıkı denetime tabi tutulacaktı, çek cak..Varsa yoksa alınan haraç başka birşey yok bu ülkede .

Bazen bende düşünüyorum A2 ehliyet almayı nasıl bir prosedürü var anlatabilir misin?

abi gidip kursa ben a2 alıcam diyorsun. Senden dimploma fotokopisi, nüfus cüzdanı örneği 6 fotoğraf, sağlık raporu, eski ehliyet fotokopisi istiyor. Sonra yazılı sınava girip 20soruluk motor bölümünden 14tanesini doğru yapıyorsun. Sonra direksiyon sınavı geliyor. 5 tane kule diziyorlar. Aralarından 8 çizip dönüyorsun bu kadar.

.

-------------

ehliyetinizi B + A2 yapmanın maliyeti kursa 200 ytl vetmek koşulu ile 325.5 ytl dir.(herşey dahil)

...

ben karlı çıkmışım. Herşey dahil 250ytl. Isparta'da böyle.

Ben şimdilik vaz geçeyim en iyisi. Antalya'ya gitme ihtimali var bayramda. Orada rahatca kullanırım belki demiştim ama uzun iş, yetişmez hem. Ama çok zevklidir motorsiklet. Kasksız biraz hızlanınca gözlerde sulandımı hayal eleminde gibi oluyor bir müddet. Özledim be o hecanı.

Millet boşuna 800euro luk kasklar kullanmıyor..

lütfen ucuzda olsa kask kullanın..
o süreatte gözünüze sinek kaçsa panikten düşürebilir

Geri