Motor yağı hakkında bilgi.

Kadahorlu61

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar. arabalar konusunda henüz acemi olduğum için sorma gereği duydum. 2004 vectra aracıma castrol magnatec 10w/40 yağ kullanıyorum. bilen bilir bu vectra c ler kronik olarak bir miktar yağ yakar. acaba diyorum 20w/50 yağ kullansam nolur. motora zararı varmıdır. ve yağ yakma olayında azalma veya durma olurmu. ne dersiniz?

a

aracınıza uzun sure aynı yagı kullanıp sonra yag kalınlıgını ve markayı degıstırdıgınızde aracınızın yag yakması artıyor hıc degıstırmeyın derım

vectraların hepsi yağ yakar 20w/50 yağı daha fazla yakar en azından vectra a öyle yakıyordu

Son düzenleme:
öylemi. 20w/50 daha kalındır diye düşündüm ve az yakar belki dedim. yanılıyorum yani.

öylemi. 20w/50 daha kalındır diye düşündüm ve az yakar belki dedim. yanılıyorum yani.

bende öyle düşünüp 20w/50 yağ koydum 4000 km gitmedi çubuk yağa değmiyordu.sonra yine eskiye döndüm

o zaman 10/40 a devam :) teşekkürler.

aynen devam :)

tam sentetik yağ kullanırsan bir süre sonra yağ yakması azalır..

hemen her markanın tam sentetik ürünleri vardır.. normalde bu yağlar petrol türevinden imal edilirler, bu nedenle ısı dayanımları ve diğer mukavemetleri düşük olur. ama tam sentetik ürünler kimyasal maddelerle ve laboratuar ortamında elde edilirler. bu nedenlede petrol bazlılar gibi çabuk aşınmaz, bozulmaz, özelliklerini yitirmez ve ısıyla birlikte yok olmazlar.. castrolün sitesinde bu tip sorularına yanıt bulabilirsin http://www.castrol.com/castrol/faq.do?categoryId=73024007&contentId=6008642&currentPage=1

tam sentetikler biraz daha pahalı olur; ilk yağ değişiminde bir miktar azaltma olur ama zamanla diğer değişimlerde, yağ azaltma ve diğer komplikasyonların hepsi azalır.

Geri