Motor Çok bağırıyo, boğuk ses çıkartıyo

agulsecer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaslar, 96 corsam var. Çok su eksiltiyo ve hareret yapıyodu aracaım geçen hafta usta conta yaktıgmı soyledi arabama ust conta yapıldı .Motor üst kapagı falan demıstı usta yenılendı cogu parca şuanda hararet ve su eksitme ile ilgili hiçbi skıntı yok ancak aracı teslim aldığımdan beri çok bağırıyo boğuk bi ses cıkarıyo sankı zorlanıyo gıbı.Ustaya soyledıgımde radyator fanı az donuyo onda bı sıkıntı var dedi bide lpg ayarı yapılması gerekıyo dedı ama tam guvenemedım baska bı sorun olabılır mı acaba ? şimdiden tesekkurler

Kapak işlem gördü ise biraz km yapmata fayda var.

Ustanız, sanırım ''Radyatör fanı az dönüyor, onda bir sıkıntı var.'' cevabını, sizin şikayetiniz olan konuya cevap olarak vermemiştir. Yoksa son derece alakasız bir cevap olmuş olur. Subap ayarları değiştiyse ve düzgün yapılmadıysa çekiş düşüklüğü yaşanabilir.

banada garip geldi aynen soyledıgım skıntılara verdiği cevap buydu . Fan yetmediği için motor boğuluyodur bide lpg ayarı yaptır tamamdır dedi.Yani anlamadım gitti kafayı yicem forumları dolastım aynı sorun için cogu kişi baskı balata yazmıs , ustanın soyledıklerınıde degıstıreyım aynı olursa yıne gotureyım ustaya sonucta yenı motor yapılmıs bı arabada boyle bısorn yasıyacagımı dusunmuyodum. Conta yanıkken daha iyidi çekişi sadece hararet ve su eksiltme sorunu vardı

Fan, sadece suyu soğutmakla görevlidir. Su, belli dereceye geldiğinde fan çalışır, suyu soğutmaya yardımcı olur. Fanın yetmediğini söyleyen ustaya: ''O zaman arabam bir daha hararet yapıp conta yakmayacak mı?'' diye sorun bence. Ki motorun çalışma prensibi ile fanın (bu anlattığım dışında) bir ilgisi yok. Baskı balata çekişi etkiler, devir arttıkça araba hızlanmıyorsan baskı balatada sıkıntı olabilir ama motora bu işlemler yapılmadan önce baskı balatayla ilgili bir sorun var mıydı onu bilmek lazım. Eğer yoksa baskı balata bir belirti vermeden durup dururken bitmez öyle.

Geri