motor beyini sorunu..astra g 1.7dti için.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rou
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Beyin saglam olabilir. O soketlerde yaptıgınız işlem den sonra oldu diyorsunuz. farkında olmadan yanlış bir işlem yapılmış olabilir. Dışarıdan kablo lehimlemek te dogru değil soketin pini kırıldıysa yine sokete uygun pin yapılır orjinali gibi olur takılır yerine. Aracınıza zarar vericek böyle şeyler yaptırmayın aracına alışmışlar en kolayına kaçıyorlar. Kırılan soketi açtınızmı pini kırılmış kablo içeride ve çok rhat yandaki pinlere temas edebilir. Buda sürekli arıza algılamasına neden olabilir.

Anladığım kadaryla diger servislere beyinde kırılan tırnaktan ve yapılan işlemden bahsetmemişsiniz. yada onlar açıp o soketi kontrol etmemişler birdaha.

Haliyle takar cihazı arıza silinmeyince beyin bozuk der çıkar işin içinden. Neden sönmediğini merak edip beyne kadar inceleyen oldumu hiç.

Son düzenleme:
kime göturduysem beyin dedi..ankara opise gittim ilk basta onlar pompa beyni dediler snra orda bi sorun ckmayınca beyınde karar kıldıklar..pin yapiliyormu zaten sorunda o oksitlendiği zaman ilaç sıktılar o ilaçtan snra bi tane pin kırıldı ama cok dipten kırıldıgı ıcın lehim yaptilar..cok mantikli söylediklerin yandaki pinlere temas edio olabilir..suan ıcın arıza lambası sureklı yanıor cekısınde falan bı problem yok yada calısmasında ama lamba yaniyor işte..

birde bu beyin tamiri istanbul yada ankarada iyi bi şekilde yapilabiliyormu ?

guncel

Arkadaşım O soketin pinleri kırılacak kadar çürüdüyse. soket içine su almıştır ve diğer soket pinleri de sorunlu olabilir veya sizin göremediğiniz içerden kırılmış soket pini olabilir. Yada Kırılmasa bile soketin içindeki kablolara giren nem den dolayı da arıza ışığın yanabilir.
Bence sen brak beyin tamiri felan. Bence beyninde sorun yok gayet güzel çalışıyor arıza algılıyor ve gösteriyor. Git saglam bir elektronikçiye yada anlıyosan kendin bak. Aç soketi Arka baglantılarını filan kontrol ettir yada et.

O soket yuvlarındaki pinler tek tek sökülüp değişebilir. ama hiç bi elektrikçi vaya servisin umrunda olmadıgndan bununla ugraşmaz. Çıkmacılarda yüzlerce soket var sanayide gezerken yerlerde bile bulabilirsin sana sadece pinleri lazım içinde tırnagı var ince bi tornavida ile tırnagı boşandırınca kablo iğnesi ile birlikte geri çıkar. İğneyi değiştirip yerine takarsın.

1.3%20dizel%20motor%20beyini.jpg

Son düzenleme:
evet anladim özeldende yazdim sana zaten..

Altaki senin soketten değil ama bak mesale soketten kablo ile ucundaki pin nasıl sökülüyor örnek.

IP-BUS_hack_2.jpg

Pinin tırnagını ince bi tornavida ile bastırıp kablo ile birlikte geri alıcaksın.

IP-BUS_hack_3.jpg

hımm anladım sanırım:O

Geri