Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaslar su aldıgı ıcın motor beyin soketlerini serviste sokerken bı tane dişlisini kırdılar oksitlendiği içinn motoru daha onceleri aracı ılk aldıgımda yıkatmıstım..kırılan dıslinin yerıne dısardan kablo cekip lehin yaptik aracı calıstırdık fakat su son bi haftadir arıza lambası surekli yaniyor ve eflu die bi hata veriyo enjeksiyon pompasi hatası ama o parcayıda değiştik arıza sonmedı beyinin değişmesi gerekiyormus..sımdı soracagım sey cıkma beyin bulup taksam ne olur yada servıstemı değişeyim ?serviste maliyet baya bi yuksek oluyor kararsız kaldim
bence başka servislerede sorun beyin bozuk deyip sizi kazıklamasınlar başka bi sebepden de olabilir bu tarz sorunlarda en az 3 servise gidip onaylanmalı die düşünüoyorum sonuçta beyin ucuz bi parça değil
gittim ankara opel opis e de gittim pompayı kontrol ettiler bişe yok.. sadece beyinden kaynaklanan sorun var dediler..beyin değişecek diyorlar ama bugunlerde tek srunum bu.. cıkmasınımı alayım yoksa sıfırınımı.. gm merkezine bile yazi yazdim bu konu hakkında.
çıkma beyni pazarlıkla 500-600 ytl civarında alabilirsin
tamirini 300 ytl civaraına yapıyorlar
sıfırı 1900-2000 civarı diye biliyorum
çıkmacıdan muayyer alıp takabilirsin diye düşünüyorum
yetkili serviste başka bir aracın beyniyle denedilermi ? ondada hata verdimi yoksa lamba söndümü....
beyne gelen kablolar düşük voltlarda çalıştığı için kablo eki yapılması sorun teşkil eder diye düşünüyorum en ufak bir akım bozukluğunda sensörlerden gelen voltajı algılayamayıp arıza lambası yakabilir..benzer sorun benim başıma geldi servis 3 gün uğraştı kimisi beyin dedi kimisi komple tesisat sökülcek dedi...
klima basınç sensörü arızalandığı için kullandığından fazla akım çektiği için 5 tane arıza kodu vermesine sebep oluyoruki değişti sorun çözüldü...
dediğim gibi senin sorununda böyle birşey olabilir,yada araya çekilen kablo sorun yaratabilir...
evet bende o fiyatlara buldum zaten cıkmasını ostimde..opel serviste beyinin normal fiyati 1600 ama clup kartla ındırıme gırınce 1250 oluyor..hyr 1.7dti beynı bulamadıkları ıcın baska beyın takamadılar ama snucta deışmesi gerek bence cunku ıncecık bı kabloyla saglanıyo hersey.. bnm arbadada öyle gereksiz arizalar veriyo bazen 5 arıza cıkıyo bazen sadece bi tane oda surekli verdiği enjeksiyon pompasi arizasi.ıkı uc servisede gittim ordakilerin hepsi sorun beyin zaten kablo sacma bişe beyin değişecek dediler..tamiri eskisi kadar verim verirmi ?
elektronik işi şans işi....
bizim aracların motor mekaniği çok sağlam ama durduk yere arıza lambası yakıp koruma moduna geçebiliyor servise gittiğinde hiç sorun bulamayabiliyorlar...bende ilk başlarda bu ışığı çok kafaya takıodum ama artık hiç takmıyorum arada bi yanıyor nedensiz yere resetleyip siliyorum bende
beyin tamirine gelince tamir işini pek tavsiye etmem açıkça...bizim araçlarda konum itibariyle beynin motor üzerine monte edilmesi hatalı...çok ısınan bir yer olduğu için haliyle lehimler zarar görmekte çatlamakta...okadar parayı vereceksen çıkmacıdan alman daha mantıklı bence...diceksinki onun garantisi yok ama sıfırına 2 katı para vermeyede gerek yok bence... yalnız tavsiyem araç üzerinden söktürüp alman ve daha önce tamir olmamış olmasına özen göstermen..parçayı muayyer aldığın için taktığın anda çıkacak arızada değiştirme şansın var...yalnız immo kodunu kodlatman gerekecek aldığında direk çalışmayacaktır.
beynin sökülmüş hali aşağıdakiyle aynı...
tamir dedikleri işte ise lehimleri tekrar ısıtıyorlar dünya para alıyorlar verim verip çalışması şansına kalmış bişey