Motor bembeyaz duman atıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zz33zz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zz33zz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar sizlerin tecrübesine gerçekten çok ihtiyacım var. 2001 model 1.6 b kasa bir vectra sahibiyim. Dün akşam bir benzincide antifiriz ölçtürmek istedim çocuk ölçtü tamam abi bir problem yok dedi birde yağına bakayım dedi . Gerek olmadığını 2000 km önce değiştiğini söyledim olsun ben yinede bakayım dedi. Bana tipik bir müşteri memnuniyeti gelmişti ama yağ çubuğunda hiç yağ yoktu. Neyse yağ koyduk biraz gaz verdik pistonlar yağlansın diye bembeyaz bir duman göz gözü görmüyor . Millet bir yerler yanıyor sanmış. Bu sabah yine çalıştırdım ama ne duman püfür püfür. Hayır arabamda en ufak yağ yakmayla ilgili problemim yoktu 4 lt yağ nereye gitti. Hadi onu geçtim şimdi bu bembeyaz duman ne. Birde baktım altına sağına soluna damlayan yağda yok. Yanlız boğazın orda yağlanma var. Ne yapmam yada neyden kaynaklanmış olabileceği husunda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Ceptede bir lira yokki servise götüreyim . Şimdi yatıyor evin önünde.

beyaz duman yag yakma değil benim bildiğim mavi duman atarsa yağ yakıyodur. arabanın km kaçta. galiba kaçak var 2000 kmde 4 litre yakarsa motor yaptırman gerekir..

bir yerden bir kaçak var ama nerden öyle gözle görülür bir yağ sızıntısıda yok görebildiğim kadarı ile. araç 101 binde .

Arabanın çalışmasında tekleme perfprmasında azalma varsa (umarım yoktur) üst kapak yada silindir kapak contan yanık olabilir

tekleme yok.contalardan bir kaçakta yok.korkumdan basmadım gaz performans düşüklüğü hakkında net bişey diyemem ama motor gayet norman çalışıyor. beyaz duman olmasa bas git o derece. boğazda yağlanma dikkatimi çeken.subaplardan gözüküyor bence.

bizim arabada normalden fazla beyaz duman atıyor , ama ne yağı eksiliyor nede suyu. zaten egzosttan çıkan su buharı gibi. yağ yaktığı zaman duman kokusundan belli oluyor.

Arkadaşlar sizlerin tecrübesine gerçekten çok ihtiyacım var. 2001 model 1.6 b kasa bir vectra sahibiyim. Dün akşam bir benzincide antifiriz ölçtürmek istedim çocuk ölçtü tamam abi bir problem yok dedi birde yağına bakayım dedi . Gerek olmadığını 2000 km önce değiştiğini söyledim olsun ben yinede bakayım dedi. Bana tipik bir müşteri memnuniyeti gelmişti ama yağ çubuğunda hiç yağ yoktu. Neyse yağ koyduk biraz gaz verdik pistonlar yağlansın diye bembeyaz bir duman göz gözü görmüyor . Millet bir yerler yanıyor sanmış. Bu sabah yine çalıştırdım ama ne duman püfür püfür. Hayır arabamda en ufak yağ yakmayla ilgili problemim yoktu 4 lt yağ nereye gitti. Hadi onu geçtim şimdi bu bembeyaz duman ne. Birde baktım altına sağına soluna damlayan yağda yok. Yanlız boğazın orda yağlanma var. Ne yapmam yada neyden kaynaklanmış olabileceği husunda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Ceptede bir lira yokki servise götüreyim . Şimdi yatıyor evin önünde.

bujileri sokup bir kontrol etmeni tavsiye ederim, eger iclerinden yagli olani yada olanlari varsa aracin sekman kirmis olabilir ve o yuzden yag yakiyo olabilir..motoru dikkatlice dinledinmi? olagandisi bir ses geliyormu?

birde acaba o gun benzincide koyulan yagin markasi ve cinsi nedir? ornegin castrol magnatec 10 40 gibi..

Son düzenleme:
BEYAZ DUMAN SU BUHARIDIR
conta yakmış olabilirsin

bujilere takımım olmadığından bakamadım ama segmandan olup olmadığını anlamak için en etkili yol haklısın.olağan dışı hiçbir ses yok.banada artık conta yakmışım gibi gelmeye başladı.büyük ihtimal su karışıyor yağa.pazartesi kürbürütör kapağını söküp bir bakacam artık yıldız alyan bulabilirsem.inş segmandan değil.piston segman takım + conta + subap çok pahalı değil ama toplam 375 ytl civarında. emekle 1 olur. inş sadece conta ve kapakla işi kurtarırım.

yazmayı unutmuşum 2binde biten yağ mobils dün benzinlikte koyduğumuz shell in.

Geri