merhaba benim bir sorunum var da siz değerli opel severlere bir danışıyım dedim

mahmud6606

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bende 1999 model opel astra gl 1.6 16v araç var aracı yaklaşık iki ay önce aldım ve aldığımda da motor aksamlarını hep kontrol ettirdim son günlera kadar sorunum yok tu ama arabayla 1000 kilometre yapınca aracın yağ yaktığının farkına vardım ve neredeyse sıfırlanıyor yağ her 1000 kilometre sonunda acaba ne yapmalıyım
yaptırsam düzen tutar mı acaba yada ne kadara mal olur

bende 1999 model opel astra gl 1.6 16v araç var aracı yaklaşık iki ay önce aldım ve aldığımda da motor aksamlarını hep kontrol ettirdim son günlera kadar sorunum yok tu ama arabayla 1000 kilometre yapınca aracın yağ yaktığının farkına vardım ve neredeyse sıfırlanıyor yağ her 1000 kilometre sonunda acaba ne yapmalıyım
yaptırsam düzen tutar mı acaba yada ne kadara mal olur
Hocam 1000 km. de 4 litre yağ tüketiyorsa ya bir taraflardan atıyor ya da motor ciddi anlamda ölü maalesef. Siz işini bilen bir ustaya götürün, masraf durumuna göre karar verirsiniz...

4 Litre yağ yakma ciddi bir sorun olduğunun göstergesidir kaçak yoksa. İşin ehli bir ustaya açtırırsanız motoru uzun zamanlar sorunsuz kullanırsınız arabayı.

Büyük ihtimal kaçağı vardır. Siz en yakın zamanda bi baktırın geçmiş olsun.

kaç km de aracınız ?

araç 185000 de
eyvallah teşekkür ederim

Merhaba ;
Ben geçenlerde Opel Astra Sedan 98 model arabamı satmıştım. Kilometresi 110000 de idi , benim arabadada azda olsa yağ eksiltme vardı. Bakımcı arkadaş senin araban yarım motor dedim. Nedemek dediğimdi bir bukadar daha arabayı kullanabilirsin ama ondan sonra motoru sıfırlaman lazım demişti. Belki sizinde motoru sıfırlama zamanı gelmiş olabilir .

Saygılarımla

teşekkür ederim
motoru sıfırlamak derken sadece yağ sekmenlerini değiştirsek düzen tutarmı ykosa komple bir değişim mi gerekiyor

usta inşalla biyerden kaçak vardır yoksa hiçte iyi bi durum deil üzüldüm valla geçmiş olsun... kaçak varsada araba park halindeyken belli eder bence bilmiyorum... yada calışır haldeyken atma söz konusudur... inşalla kötü bi durum yoktur...

araç 185000 de
eyvallah teşekkür ederim

taxi den çıkma gibi maşallah iyi binmişler.bundan dolayı da olabilir sıkıntı.bakımsızsa motor yapar.

Geri