Marş basmıyor !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan whiteman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

whiteman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bu akşam arabayı çalıştırırken marş yarım basmışken almadı ondan sonraki denemelerimde sadece bir tık sesi geliyor ama araba çalışmıyor. Sorun aküdemi yoksa marş motorundamı ?

akunuz bitmis takviyeyle clstrn duzelir...

Akü sağlam ise, marş motoru dişlisinde sorun olabilir, aracı çok az yerinden kaydırıp marş deneyebilirsiniz, yada önünüz boş işe debriyaja basmadan viteste deneyebilirsiniz.

ARabayı çalıştırmak için anahtarı çevirdiginizde göstergedeki lambalar sönüyor veya sönmeye yakınsa akünüz bitmiş. Takviye ile çalıştırabilirsiniz. SAkın vurdurarak denemeyin!!! Şayet lambalarda sönme yoksa o zaman marş motorunuza bir baktırın.

daha 1 hafta önce başıma geldi.Marşa bastıktan sonra tık diye elektrikler gitti.Akü kutup başlarından biri gevşemiş.sıktım ve problem çözüldü.Umarım sizinki de böyle basit birşeydir.

Aku
Termik
Veya buyuk ihtimal komur bitms olabilir

Vurdur gitsin :D

marş otomatiğindende olabilir.benim başıma geldi bazen çalışıyor bazen tık sesi geliyor ve çalışmıyordu.akü değişti sorun halloldu sandım fakat daha sonra yine aynı şeyi yaptı.sonuç olarak marş otomatiği sökldü ve içindeki bakır kontaklar zamanla ark yapmış.usta bakır kontağı ters çevirip tekrar yerine taktı.kömürler vs normalmiş.sonuç olarak söküm takım temizlik derken 80 liraya halloldu.

Geri