manuel benzin otomatiği

birolberker

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar benim LPG'li 93 model A kasa 1.8 karbüratörlü opel vectra aracımın 3'üncü benzin otomatiğide nihayet bozuldu (Benzin çekmiyor). Ara sıra benzine alsamda genellikle LPG'de kullandığımdan bir süre sonra içindeki diyafram kuruyup çatlıyor ve işlevini kaybediyor. Bende benzin otomatiği işine kesin çözüm olarak enjeksiyonlu araçlarda kullanılan herhangi bir (düşük basınçlı) elektirikli benzin otomatiğini taktıracağım. Böylece araç sadece benzinde iken benzin otomatiği çalışacak ve karbüratöre benzin gönderecek. Arkadaşların bu konudaki yorumlarını bekliyorum.

dışarıdan elektrikli benzin pompası takıp elektriğinide tüpün tesisatında benzin ceyranından alırsanız çok güzel olur; benzin otomatiğini istediğiniz kadar değiştirin hep sorun çıkaracaktır,pompa kesin çözüm olur; dışarıdanda takılabilir;aracın lpgden benzine geçişindeki tüm zorluklar ortadan kalkar; bu arada pompa devamlı çalışmasa bile karbüratörün içinde kalan benzin ,benzinden lpg ye geçişte sorun çıkarabiliyor, eğer böyle bir sorunla karşılaşırsanız geri döüş benzin hortumuna çekvalf takmanız gerekir; yansanayi pompa 40 tl ,çekvalf ise 25 tl civarıdır; eğer bir karbüretörlü ve lpg li aracım olursa alır almaz ilk yapacağım iş benzin otomatiğini iptal etmek olurdu....

ilk fırsatta halledeceğim bu işi halil kardeşim sanada teşekkür ederim görüşlerin için tek yönlü çekvalf fikrini tuttum...

Geri