Merhabalar abilerim, dün gece gelecek ay için Türkiyenın Batısında yapmak ıstedıgım 2.300 Km lik yaklasık 9 gun surecek turumu güzelce planladım hersey güzeldi fakat haritada Makedonya yı gorene kadar
Bulgarıstan-Yunanıstan falan derken bi baktım Makedonyadayım
vizeleri falan sorum sorusturdum ve yeşil pasaporta vize işlemi uygulaması bulgaristanda kalkmıs , aracımla gitmek ıstersem sorunda yaratmıyorlarmıs herhangi bir harc parası vs bişey odemem gerekmiyormus
Bunlar tamamen ınternetten edındıgım guncel bilgiler...
Istanbula kadar aracımla gıdıp gelmek maddı acıdan biraz yorucak ama sorun degıl zaten kapıkuleden benzın ısıgım yanarak gecıyım bana yeter sonrası 2.5 TL litresi buda km de 10 kurus yapar , yani 100 tl ye 1000 km gibi bir rakam komik ama gercek
ve bulgarıstan uzerınden , Makedonyaya baglanacagım , Makedonyada Stip ve üsküpü gezip ohride gecmek istiyorum , ordanda bir cılgınlık yapıp Selanik ve Turkıye yapabılırım
Aslında Yunanıstandan Makedonya daha yakın fakat İpsala sınır kapısında Turklere sorun yaratıyorlarmıs ve Uluslararası ehlıyet formumu ne ıstiyorlarmıs buda yaklasık 350 TL , yani 140 litre benzın yapar
Abılerım nasıl bır yol ızlemelıyım deneyen varsa lutfen anlatabilirmi , bu tura 2 yesil pasaportlu kişi olarak gidecegiz Zamanımızın cogu yolda ve gezmelerde gececek ayrıca cadırda goturecegım Hostellerde konaklama 8 euro ile 10 euro arasında 7 gunluk bir tur olacak en fazla 3 gun hostelde kalınır pasaport yenıleme ucretlerı falan hariç bütçe 1.500 TL
Bu arada Makedon gocmenıyım , Makedonyaya 2004 yılında gıtmıstım fakat otobusle gıdıldıgınden ve kucuk oldugumdan pek bişey anlamamıstım en ıyısı boyle olacak
Simdiden tesekkur ederım

Bulgarıstan-Yunanıstan falan derken bi baktım Makedonyadayım

Istanbula kadar aracımla gıdıp gelmek maddı acıdan biraz yorucak ama sorun degıl zaten kapıkuleden benzın ısıgım yanarak gecıyım bana yeter sonrası 2.5 TL litresi buda km de 10 kurus yapar , yani 100 tl ye 1000 km gibi bir rakam komik ama gercek

Abılerım nasıl bır yol ızlemelıyım deneyen varsa lutfen anlatabilirmi , bu tura 2 yesil pasaportlu kişi olarak gidecegiz Zamanımızın cogu yolda ve gezmelerde gececek ayrıca cadırda goturecegım Hostellerde konaklama 8 euro ile 10 euro arasında 7 gunluk bir tur olacak en fazla 3 gun hostelde kalınır pasaport yenıleme ucretlerı falan hariç bütçe 1.500 TL

Bu arada Makedon gocmenıyım , Makedonyaya 2004 yılında gıtmıstım fakat otobusle gıdıldıgınden ve kucuk oldugumdan pek bişey anlamamıstım en ıyısı boyle olacak

Simdiden tesekkur ederım