Makedonya Turu Yapmak İstiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan olciyak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

olciyak

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar abilerim, dün gece gelecek ay için Türkiyenın Batısında yapmak ıstedıgım 2.300 Km lik yaklasık 9 gun surecek turumu güzelce planladım hersey güzeldi fakat haritada Makedonya yı gorene kadar :)
Bulgarıstan-Yunanıstan falan derken bi baktım Makedonyadayım :) vizeleri falan sorum sorusturdum ve yeşil pasaporta vize işlemi uygulaması bulgaristanda kalkmıs , aracımla gitmek ıstersem sorunda yaratmıyorlarmıs herhangi bir harc parası vs bişey odemem gerekmiyormus :) Bunlar tamamen ınternetten edındıgım guncel bilgiler...
Istanbula kadar aracımla gıdıp gelmek maddı acıdan biraz yorucak ama sorun degıl zaten kapıkuleden benzın ısıgım yanarak gecıyım bana yeter sonrası 2.5 TL litresi buda km de 10 kurus yapar , yani 100 tl ye 1000 km gibi bir rakam komik ama gercek :) ve bulgarıstan uzerınden , Makedonyaya baglanacagım , Makedonyada Stip ve üsküpü gezip ohride gecmek istiyorum , ordanda bir cılgınlık yapıp Selanik ve Turkıye yapabılırım :) Aslında Yunanıstandan Makedonya daha yakın fakat İpsala sınır kapısında Turklere sorun yaratıyorlarmıs ve Uluslararası ehlıyet formumu ne ıstiyorlarmıs buda yaklasık 350 TL , yani 140 litre benzın yapar :)
Abılerım nasıl bır yol ızlemelıyım deneyen varsa lutfen anlatabilirmi , bu tura 2 yesil pasaportlu kişi olarak gidecegiz Zamanımızın cogu yolda ve gezmelerde gececek ayrıca cadırda goturecegım Hostellerde konaklama 8 euro ile 10 euro arasında 7 gunluk bir tur olacak en fazla 3 gun hostelde kalınır pasaport yenıleme ucretlerı falan hariç bütçe 1.500 TL ;)

Bu arada Makedon gocmenıyım , Makedonyaya 2004 yılında gıtmıstım fakat otobusle gıdıldıgınden ve kucuk oldugumdan pek bişey anlamamıstım en ıyısı boyle olacak ;)
Simdiden tesekkur ederım :)

Ya bu arada turuma katılmak ısteyen her turlu arkadasla birlikte gidilebilinir :) 2-3 arac olur veya kız arkadasıyla benım aracıma dahil olabılır , kaba bir tabir ile damsız olmaz :) (Cunku bende kız arkadasımla gidecegim)

Olcay, wwturk.com forumunda bir abi transporter'ı ile bahsettiğin turu yapmıştı, hazırlık aşamalarından sınır kapısına, seyahatin kendisine kadar çok çok detaylı açıklamaları vardı. Göz atman çok faydalı olur, foruma üye olursan linki gönderirim.

Bende yapacagım böyle birşey :)

Uluslararası ehlıyet bulgaristan tarafından girilirse alınması gerekmıyormus , hatta ipsalada bile gıcıklıgına soruyorlarmıs , ne yapsam bilemedim 300 TL gibi bir rakam az da degıl :/

Anladığım kadarıyla ucu ucuna denk bir bütçe ile yola çıkacaksınız, Allah korusun yol dediğinin binbir türlü hali var, en basitinden Adriyatik turu yapan abinin ilk gece lastiği patlamış 20 Euro gitmiş. Türkiye olsa birimiz gelir yetişiriz size de yabancı memleket başka. Nacizane tavsiyem aceleniz yoksa geziyi bütçeyi biraz daha genişlettiğinizde tertip etmeniz.

Geri