Lpg nin bazı dezavantajları da var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SANCAR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SANCAR

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Lpg taktırdıktan sonra antipatinaj sistemim çalışmıyor..Ya sizin..

bence hiç alakası yok ...

sizin montajınız esnasında kablolara zarar vermişler yada bozulacağı varmış bozulmuş :D...

bence hiç alakası yok ...

sizin montajınız esnasında kablolara zarar vermişler yada bozulacağı varmış bozulmuş :D...

anti patinaj sisteminin sensörlerinin tekerleklere bağlı olarak çalıştığını ve dolaylı olarak patinaj gerçekleştiğinde doğrudan yakıtı kestiğini biliyorum..Ancak bahsettiğim yakıt benzin enjektörlerine bağlı ..Araç lpg ile çalıştığında lpg enjektörleri ile lastikler arasında herhangibir bağ kalmadığından anti patinaj sistemi çalışmamış oluyor..
Benzine geçtiğimde tekrar devreye giriyor..Denedim ve gördüm..Daha doğrusunu bilen varsa söylesin lütfen..:hıh:

Hayır daha LPG kitinizin markasını bile belirtmeden sıralı olup olmadığını bile belirtmeden nasıl bir yorum bekliyorsunuz bilmem..

açıkçası dışardan bakınca LPG yi kötüleyen bir başlık gibi gördüğüm için o şekilde yazdım..
cevaptan tatmin olmamanız gayet normal.. zira tek satırlık sorunuza daha doyurucu cevap gelmezdi.. :hıh:

lpg enjektörleri tetiklemesini benzin enjektörlerinin kablolarından alır bu arada..

LPG ECU su sürekli araç ecusu ile irtibatadır .

Hayır daha LPG kitinizin markasını bile belirtmeden sıralı olup olmadığını bile belirtmeden nasıl bir yorum bekliyorsunuz bilmem..

açıkçası dışardan bakınca LPG yi kötüleyen bir başlık gibi gördüğüm için o şekilde yazdım..
cevaptan tatmin olmamanız gayet normal.. zira tek satırlık sorunuza daha doyurucu cevap gelmezdi.. :hıh:

lpg enjektörleri tetiklemesini benzin enjektörlerinin kablolarından alır bu arada..

LPG ECU su sürekli araç ecusu ile irtibatadır .
olurmu yauuvv..nasıl kötülerim lpg yi...herşeyim o benim:) ..brc SeQ 24 sıralı... Şimdi sizin söylediğinize göre benim lpg bağlantısında mı hata var eminmisiniz..Yoksa tahminmi..Zira benim bildiğim şekilde lpg enjektörleri antpatinaj sensörlerine cevap veremiyor.

seq 24 çok güzel bir sistemdir ..

nasıl sıkıntı yaratıyor şaşırdım doğrusu.. biraz detay inceleme ile sorun bulunur tahminim.

çünkü TC sistemi sensörü yoktur ABS sensörleri ile ortak bilgi paylaşırlar.

sistme müdahale şöyle olur

ateşlemeyi rötara vererek ya tamamen keserek.

yakıtı azaltarak

fren uygulayarak

yada gaz kelebeğini biraz kısarak (tabi telli değilse)

şimdi sanırım bir kalibrasyon sorunu sonucu yakıt kesme yada azaltma lpg de etkisiz kalıyor ...

burdanda ben opelin yakıt üzerinde oynayarak TC sağladığını düşünürüm...

Demek istediğim tahmin üzerine konuşuyorum. emin değilim..

ancak seq24 ü çok araştırdım opel de böyle bir sorunu oluştursaydı kesin duyardım. :)

kaldıki yeni nesil araçlarda TC ESP nin bir parçasıdır...
yani ESP li araçlarda lpg yapınca ESP bozuluyormu :eek: düşünmek bile istemiyorum

siz bence bir kontrole götürün aracınızı. belki hiç ummadığımız çok alakasız başka bir sorun yüzünden oluyordur.

ama ama ama...tekrar benzine geçince TC çalışıyor..(gerçi bu kurak dünyada tc artık kullanılmayacak)..açıkcası bir ustaya danıştım..benimle aynı görüşte olduğunu söyledi..kafam karıştı şimdii:confused: ...sanırım en iyisi başka arkadaşların örnek yazılarını beklemek olacak..başına böyle bişey gelen ya da gelmeyen başkaları muhakkak vardır .ilgine teeşekkürler

Benim iki aracımdada var sıralı lpg sistemi...
Ahmett arkdaşın dediği gibi sıralı sistemlerde enjektör kablolarına müdahele ediliyor hem zamanlama bilgisi kopyalanıyor hemde lpg ye geçince kesiliyor...
baglantıda bi sorun olabilir... tesisatçınıza veya montajcınıza göstermenız yeterli ;)

bende de hic bir sorun yok. lavoto sıralı sistem. patinaj esnasinda tc devreye giriyor.

teşekkürler arkadaşlar..en yakın zamanda kontrol ettireyim..

Geri