Ne yazıkki ülkemizde LPG sektörü hiç gelişmemiş durumda.Pratikte işin ehli olabilirler fakat, LPG dönüşüm servislerinin bir çoğunda bilirkişi yetkili çalışmıyor.Bu nedenle ustalar, en fazla kendine gelen şikayetlere göre, bilgiler verir etkilemeye çalışır.
Aracım 2005 Model Astra H , 2 sene önce BRC taktırmıştım.Gayet memnunum.Sıralı sistemlerde LPG kitinin markasından ziyade işçilik çok önemli.Aynı marka model araca aynı kit takılıp farklı sonuçlar doğurması kuvvetle muhtemeldir.
Neden ? çünkü emme manifoldunu doğru bir şekilde delmesi lazım.Vs bunun gibi bir çok ince ayrıntı aracın performansını etkiliyor.
Kullanılan Gazın kalitesine gelince, Türkiye'de tıpkı benzinde olduğu gibi, LPG de de denetim yok denecek kadar az.Dolayısıyla, Benim tecrübelerime göre, EuroLPG ve İpragaz kaliteli gazlar.İpragaz'ı pek bulma şansınız yok.
Fakat benim tercihim, markadan ziyade istasyon daha önemli benim için, İstasyonlar arasında basınç farkından dolayı, daha az Km yaptığım oluyor.Bu nedenle, İstasyon tercihi daha önemli bence.Zira, 10-15 bin km de lpg filtresi değişimine gittiğinizde, az kirlenmişse o bile etkili oluyor.