Lpg hakkinda

PN 635(PAMUK NURİ)

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracima 2 ay önce sirali sistem taktirdim siz degerli üyelere bi kaç sorum olacak
1) lpg şanzumanimi denir neee araça lpg geçtikten sonra ses geliyor orta lpg ustasi bu ses normal dedi atikerden daha çok gelir dedi tmm dedim
2) lpg motora ne gibi zarari varrrr çevremdeki çogu insandan tepki aldim şimdi farketmessin dedi 5 sene kullan o zaman anlarsin dedi motoru mahveder dediler(1989-model şahinlere bakiyorum lpg siz yok gibi onlar halen taş gibi)
3) en önemlisi en iyi gaz hangisi

yardimlarinizi bekliyorum

dedigin gibi 10 yildan fazla lpg kullananlar var. o tepkileri boşver.. bunu soyleyenler 5 yil kullandıda motorun mahvoldugunu mu görmüşte böyle bir yorum yapiyor. geç o işi..
lpgdeki yanma daha iyidir. daha az zarar verir dogaya. e dogaya daha az zarar veriyorsa motordada sıkıntı olmadıgını düsünüyorum. en azından 3 yilda ben bir sorunla karşilaşmadım..

en iyi gaz konusu su anda forudma konusuluyor. internet araştirmam bu forudmaki arkadaşların yazılari. ve bi kaç ustanın yorumu ile toplarladıgım sonuç söyle:

Shell auto gas
PO
milangaz.
Total

lpgye geçince gelen ses çıt çıt çıt diye gelen ses ise normal. bu enjektörlerin kendi sesi. bir problem yok

ahmet kardeş çok iyi cevap yazmışsın ben po başka gaz kullanmıyorum beni biraz rahatlattın

bende yaklaşık 8 aydır atiker kullanıyorum hiç bir sorunum yok şeytan kulağına. bence LPG nin motora hiç bir zararı yok. bizde ticari olarak kullandığımız toros var. sıfır almıştık 10.000 km sonra lpg taktık şu anda yaklaşık 300.000 de onun bile hala motorunda birşey yok. 300.000 km deki yaptığın karıı düşün.

ben takılalıdan beri aygaz kullanıyordum ancak son zamanlarda bizim formdada çok tartışılıyor. bende opete geçecem. aygazın katkılı lpg si yağlıymış.

valla bende gayet memnunum gazınıda shellden al mis gibi kullan

enjektörlerin sesi eğer o ses gelmezse işte o zaman sorun vardır demekki bende 1 ay oldu takalı atiker sıralı sistem taktırdım gayet memnunum aygaz euro lpg alıyorum memnunum ama bazen bayırda yavaşladığında araç vites düşürmem gerekiyo boğuluyo araç :S

varsın 5 senede bitirsin motoru motor tamiri ne kadar 5 yıllık yakıt tasarrufu ne kadar ben motoru bitidiğine inanmıyorum ama bitirse bile amorti eder tamirini

lpgli araçlarda yanma odasında ortaya çıkan sıcaklık daha fazladır. size 5 yıl sonra motoru bitirirsin demelerinin sebebide tamamen bundan kaynaklı teorik bilgi sahibi olan ancak dar düşünen insanların fikirleridir. evet rektefiyecilere bakarsanız lpg üst kapağa benzinden daha çok zarar verir ve aşındırır. bunun nedeni dediğimiz gibi lpgli motorların temel bazı özelliklerinden dolayıdır. bazı araçlar sıralı sistem lpg kit kullanmayanlar aşırı derecede yağ eksiltirler. eğer siz bu yağı kontrol etmezseniz suyuna bakımına önem vermezseniz değil 5 yıl 1 yıl içinde motoru kucaklarsınız. benim görüşüm bir motor benzinde 1 yılda bakıma giriyorsa lpg ile çalışan motor 8 ayda bakım yapılmalıdır. sonuçta en kronik arıza bildiğimiz üzere bobin yanmasıdır. neden. motor aksamını destekleyen parçalar benzine göre tasarlanmıştır. lpg ciddi şekilde motoru zorlamaktadır ve benzinde olmayan bir sorun (aslında vardır ama ortaya çıkmamaktadır) lpg kit takılınca hemen kendini gösterir. işte asıl fark burda. bakım yapacaksınız. yoksa arabaya eşşek misali binilirse motoru biter doğrudur...

lpgli araçlarda yanma odasında ortaya çıkan sıcaklık daha fazladır. size 5 yıl sonra motoru bitirirsin demelerinin sebebide tamamen bundan kaynaklı teorik bilgi sahibi olan ancak dar düşünen insanların fikirleridir. evet rektefiyecilere bakarsanız lpg üst kapağa benzinden daha çok zarar verir ve aşındırır. bunun nedeni dediğimiz gibi lpgli motorların temel bazı özelliklerinden dolayıdır. bazı araçlar sıralı sistem lpg kit kullanmayanlar aşırı derecede yağ eksiltirler. eğer siz bu yağı kontrol etmezseniz suyuna bakımına önem vermezseniz değil 5 yıl 1 yıl içinde motoru kucaklarsınız. benim görüşüm bir motor benzinde 1 yılda bakıma giriyorsa lpg ile çalışan motor 8 ayda bakım yapılmalıdır. sonuçta en kronik arıza bildiğimiz üzere bobin yanmasıdır. neden. motor aksamını destekleyen parçalar benzine göre tasarlanmıştır. lpg ciddi şekilde motoru zorlamaktadır ve benzinde olmayan bir sorun (aslında vardır ama ortaya çıkmamaktadır) lpg kit takılınca hemen kendini gösterir. işte asıl fark burda. bakım yapacaksınız. yoksa arabaya eşşek misali binilirse motoru biter doğrudur...
:alkis::alkis:sözün bittiği yer .Teşekkürler

bizi çok bilgilendirdin teşekkürler

Geri