Lpg hakkında biLgi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aSreG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aSreG

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracımda LANDI-RENZO marka sıraLı sistem Lpg var.. hiçbi sorun cıkamadı 1 yıl oldu memnunum ama.. Lpg taktırdığım yere sürekli yeni yazılım yükletmek için gidiyorum fakat bunlarda böyle birşeyin olmadıgını soyluyorlar.. Bana cok mantıksız geldi :SArac km de 160 yakıyor ve bence cok normalde 140 yakması gerek.. bununda yüklenecek yazılımla alakalı oldugunu sanıyorum.. Cunki her türlü bakımı tamam enjektorler,pompalar filtreler hepsi değişti ve tertemiz..
gercekten yazılım yüklenmiyor mu ?
Ve parcanın adı aklıma glmedi şimdide araba Gaza gectiğinde lpgnin ses gelen bir yeri var ya 4 vuruşlu tık tık ses geliyoru. o seslerin vuruşlarının hepsinin aynı anda olması gerektiğini duydum bendekiler birlikte vutmuyor boyle birşey var mı ?

Kalibrasyon şart bende atiker sralı sistem vardı bakımlarda kalıbrasyon yaptıyordum aracın çekısıde degısıyordu enjektorlerın sesıde yakıt sarfıyatıda.

km 160 demişsin şehir içi mi şehir dışı mı? lpgyi litresi ne kadardan aldığını yazmamışsın.. ayrıca araban 1.6 mi 2.0 ve otomatik mi manuel mi? ayrıca yeni program diye birşey yoktur kalibrasyon istiyorsun sen ama 160 il1 180 arasında %10luk bir fark var ki bu arabayı kullanana göre bile değişir...

km 160 demişsin şehir içi mi şehir dışı mı? lpgyi litresi ne kadardan aldığını yazmamışsın.. ayrıca araban 1.6 mi 2.0 ve otomatik mi manuel mi? ayrıca yeni program diye birşey yoktur kalibrasyon istiyorsun sen ama 160 il1 180 arasında %10luk bir fark var ki bu arabayı kullanana göre bile değişir...

şehir içi normal kullanımda 160 yakıyor.. 1,6 motor manuel.. 1,450 den alıorm.. yazıLım nasıL oLmaz :S Ayrıca %10Dan daha büyük bir fark olucaktır

yeni yazılım diye birşey yok... yazılım aynı.. sen kalibrasyo yaptırmak istiyorsun anladığım kadarıyla.. bence sen lpgcine gittiğin zaman yazılım deme... bu araba çok yakıyor bir daha kalibrasyon yapar mısınız dersen sana çok yardımcı olacaklardır... bu arada ankaralıymışsın sende 1.45 nerde var gaz güzel mi? ben eskişehir yolundan alıyorum genelde o da 1.54de artık başk yerden mi alsam diye bakıyorum..

hayir yazılım diye birşey var. var da seni marka çikartmiyordur yazılım.. BRCde oyle. ama 2 yildir yeni yazılım çikmadı daha. ki ihtiyaçta yok su anda..

hayir yazılım diye birşey var. var da seni marka çikartmiyordur yazılım.. BRCde oyle. ama 2 yildir yeni yazılım çikmadı daha. ki ihtiyaçta yok su anda..
sence burada arkadaşın sölediği yakıtı azaltan yazılım updatei midir yoksa kalibrasyon ayarı mıdır? ayrıca ne yazmışım yeni yazılım yok... 2 senedir yazılım çıkmamışsa bundan sonra da zor çıkar... zaten sürekli yeni bir model çıkartıyorlar lpg firmaları... yazılım updatelerinin amıcı yakıtı düşürmekten öte eski yazılımda bir sorun veya yeni yazılıma yeni özellikler eklemek için olur genelde...

sence burada arkadaşın sölediği yakıtı azaltan yazılım updatei midir yoksa kalibrasyon ayarı mıdır? ayrıca ne yazmışım yeni yazılım yok... 2 senedir yazılım çıkmamışsa bundan sonra da zor çıkar... zaten sürekli yeni bir model çıkartıyorlar lpg firmaları... yazılım updatelerinin amıcı yakıtı düşürmekten öte eski yazılımda bir sorun veya yeni yazılıma yeni özellikler eklemek için olur genelde...

evt arkadasin ihtiyaci kalibrasyon.
yeni yazilim istedigi için oyle dedim..
iyi bir usta ayar çekse sorun gidecek gibi.

bu arada ankaralıymışsın sende 1.45 nerde var gaz güzel mi? ben eskişehir yolundan alıyorum genelde o da 1.54de artık başk yerden mi alsam diye bakıyorum..

Ankara'da baya ucuzmuş arkadaşlar gaz, ben Balıkesir'deyim 1,61 den alıyorum gazı..

Bu arada benim de yakıt sarfiyatı problemim var, 2005 astra classic 1,4 var bende, şehir dışı 14-15 kuruş şehir içi 20-22 kuruş civarı yakıyo. nerdeyse benzinli gibi yakıyo..

Konu hakkında tavsiyelerinizi iletirseniz sevinirim..

Ankara'da baya ucuzmuş arkadaşlar gaz, ben Balıkesir'deyim 1,61 den alıyorum gazı..

Bu arada benim de yakıt sarfiyatı problemim var, 2005 astra classic 1,4 var bende, şehir dışı 14-15 kuruş şehir içi 20-22 kuruş civarı yakıyo. nerdeyse benzinli gibi yakıyo..

Konu hakkında tavsiyelerinizi iletirseniz sevinirim..
yaklaşık 200km benzinde kullanıp ondan sonra gaz kalibrasyonunu yapmanı öneririm...

Geri